Pucnji u nogu kao opomena zbog starog duga

Stanovnici ulice 21. maj u Nišu i dalje su u šoku jutros zbog sačekuše u svom komšiluku gde je sinoć na malom parking prostoru iz zasede upucan u nogu Nišlija V.N.(34). Na tom mestu se nekada igraju deca, a kako navode, vremenom je postalo i poprište kriminalnih sukoba. Pucnjava se dogodila između iza jedne teretane i obližnjih garaža.

Mesto pucnjave

U sačekuši je ispaljeno sedam ili osam metaka, a V.N je pogodio jedan u nogu jedan pa se smatra da je to bila bila opomena zbog ranije nerasčišćenih računa. On je zbrinut u Kliničkom centru i pošto nije povređena ni jedna od arterija, van je životne opasnosti.

Priča se po Nišu da je pogođeni muškarac još od ranije ostao dužan izvesnu svotu novca kao i da zna napadača jer ga je navodno gađao sportskom torbom kada ga je prepoznao.

V.N. je od ranije poznat policiji o čemu su mediji ranije pisali. On se predstavljao kao pripadnik BIA-e. Od 2012. do 2018. godine on je time dovodio veći broj građana u zabludu jer im je svašta obećavao, a za uzvrat uzimao novac.

On je bio i u bekstvu tako da je policija objavila februara prošle godine brojeve telefona na koje građani mogu da ga prijave ako ga prepoznaju sa slike, a bili su prevareni.

Osumnjičeni se od 2012. do januara 2018. godine predstavljao kao pripadnik Bezbednosno informativne agencije dovodeći gradjane u zabludu da će svojim položajem uticati da ostvare različite interese za šta su trebali da mu daju novac – saopštila je tada niška Policijska uprava.

Policija je sinoć obavila uviđaj, a pregledane su i kamere koje se nalaze na okolnim objektima.

M.S. foto MUP/Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *