Pun grad danas turista – prezadovoljni boravkom u Nišu

Prelep prvi dan januara mnogi turisti iz Makedonije, Češke, Bugarske, Poljske, Grčke i drugih zemalja koji provode praznik u Nišu, prošetali su gradom, a posebno Tvrđavom. Nemoguće je bilo proći kroz centar da se ne ugledaju grupice ljudi koje se slikaju telefonima, gledaju asortiman i cene u prodavnicama…

Turisti
Turisti samo šetali, i kupili po neki suvenir

U Tvrđavi su se zadržavali kod tabli s agendama. U Kazandžijskom sokačetu su im bili zanimljivi eksterijeri ugostiteljskih objekata. U centru je radio Mekdonalds i ćevapdžinica pored njega. Mnogi su se slikali ispred spomenika Oslobodiocima u centru grada, ali stiče se utisak da im je neko rekao šta sve postoji u Nišu od kulturno – istorijskih spomenika, ne bi tako šetajući proveli dan do slavlja koje se očekuje večeras, imenovano od naroda Prvo veče Nove godine. Mada u razgovoru s njima, ni agencije preko kojih su došli nisu im ponudile neke grupne obilaske i slično.

turisti-2

Zatičemo jednu grupu mladih iz Češke na Trgu kralja Milana koja kako čujemo, „ne može da se najede roštilja“.

turisti-4
Slikanje kod spomenika Oslobodiocima – „obavezno“

-Prošle godine smo trebali da dođemo u Niš, ali smo otišli u Španiju. Odseli smo u hotelku koji nije organizovao svoj doček, ali su zato gosti napravili dobru žurku. Ovde je super hrana, masna. I nije skup roštilj dok je roba u prodavnicama jeftinija u Pragu. Hteli smo da obiđemo i Ćele kulu, ali ovako mamurni, to je nemoguće. Svi iz hotela koji smo došli prezadovljni smo Nišom  – kažu ovi turisti. Jedna jedina suvenirnica u Nišu je radila i to kod Galerije u Tvrđavi tako da su tamo mogli da nabave obeležja grada.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *