Računi „Gradske toplane“ nakon izbora duplirani u maju mesecu u Nišu

Računi za grejanje za maj Nišlijama su skoro duplirani iako je gradska toplana u samo nekoliko hladnih dana uključivala postrojenja. Kada se uporede računi i datumi, ispada da su računi bili sniženi do izbora 24. aprila, kako neki nagađaju.

Gradska-toplana
Narodni protest Udruženja predsednika skupština stanara ispred Gradske toplane prošlog juna

Za stan od 65 kvadrata u Ulici Maksima Gorkog, račun za april bio je 2.790 dinara (fiksni plus varijabilni deo), a za maj 6.369 dinara.

Zbog visoke cene grejanja u Nišu su često održavani protesti, cena je u jednom trenutku normalizovana, međutim, građani su ponovo očajni. Toplana trenutno funkcioniše bez direktora, jer je Slobodan Maksimović smenjen, a Zoran Stojanović nije preuzeo funkciju vršioca dužnosti.

Od Toplane zvanično zatražen odgovor zašto su računi duplo veći i koji je razlog novog poskupljenja, ali je odgovor stigao samo od predsednika UO Zorana Pavlovića koji je najavio odgovore za danas.

 U Toplani je vanredno stanje, ne brinite, dobićete odgovore jer vi sve morate da znate. Pošaljite pismeno (iako smo poslali pitanja dan ranije), dobićete odgovore najkasnije sutra (četvrtak) do 9.30 – rekao je Pavlović.

Ništa rečitiji nije bio ni novoizabrani v.d. direktora Zoran Stojanović, koji još obavlja funkciju predsednika opštine Medijana.

Ne dajem nikakve izjave jer još nisam zvanično preuzeo funkciju. Do daljeg ništa – rekao je Stojanović.

Većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur koji je dobro upoznat sa nezadovoljstvom građana i situacijom u Toplani najpre nije bio dostupan, a zatim nije odgovarao na telefonske pozive.

Izvor: Blic

4 Comments

  1. Ajde malo istrazite pa onda pisite. Ovi u toplani nisu cvecke ali u ovom slucaju se spinuje bez potrebe. Na racunu lepo pise da se januarska potrosnja placa kroz dva dela: januarski i majski

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *