Rade Rajković novi predsednik Skupštine grada Niša

Tajnim glasanjem za predsednika Skupštine grada Niša izglasan je jutros Rade Rajković (Pokret Socijalista – Aleksandar Vulin). Za njega je glasalo 50 od 58 prisutnih odbornika na sednici parlamenta što za sobom povlači pitanje da li je skoro 90 odsto predstavnika naroda u skupštini podržava novu vlast okupljenu oko Srpske napredne stranke.

Rade-Rajkovic-i-Darko-Bulatovic
Rade Rajković i Darko Bulatović

Za njegovo izglasavanje prethodno su se „za“ izjasnili predstavnici Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije kao i pojedinačno odbornici iz Ruske stranke, „Iskreno za Niš“.

Skupština-nova
Skupština grada Niša

Pre glasanja, još uvek aktuelni gradonačelnik Niša, Zoran Perišić rekao je da je Rajković diplomirao 1999. godine i da je kasnije kao direktor Studentskog kulturnog centra dobio brojne nagrade.

Gotovo sigurno je da Darko Bulatović biti kandidat za narednog gradonačelnika Niša, a sednica na kojoj bi to trebalo da se (ne)izglasa trebala bi da bude zakazana u roku od sesetak dana.

M.S.

15 Comments

 1. Bivši direktor studentskog centra ???? I ne po „partijskoj liniji“ ? Koja „referenca“, a ?
  Nije loše da upiše doktorske studije , da „pojača znanje“ o „tržišnoj ekonomiji“ jer svi studentski centri rade na tržišnom principu i slobodnoj ekonomiji tj. principima zdrave konkurencije – u nezdravoj Srbiji … punoj „stranih investitora“ , itt !
  Nadam se da će premijer av, u svom „ekspozeu“ od 180
  strana , spomenuti i „nesaglediv doprinos Nuškog SKC-a u razvoju grada Niša i zapošljavanju mladih , diplomiranih stručnjaka“ , iz SNS-a , JUL-a , AVGUSTA…!
  Možda grešim , ali ako je sa vulinom sadio tikve – nama će se lupaju o glavu !!!!

  1. NIJE GA DŽABE MILE NAJURIO IZ SPS. NEOSPORNO JE, DA JE ČORBADŽIJA TUMARAO PO STRANINKAMA, DO KONAČNOG PROFITA !

  1. ČIM GA JE VULIN REGRUTOVAO, POSLE 10 RAZLIČITIH ČETA, SAD JE POSTAO DESETAR NIŠKOG „BABA JULINOG“ VODA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *