Radnici Gorice spavaju na groblju, nema para za prevoz

Niško Novo groblje noćas će bit i krevet i dom radnicima JKP Gorica. Para za prevoz nemaju, nisu ga primili već godinu dana. Ne primaju ni platu. Već osam meseci. Računi stižu, rate za kredit, deca tvrde, gladna idu u školu. I oni gladuju, ali se snalaze.

160505-gorica

Kada je parastos uzmemo hranu koju ljudi donose, šta da radimo, moramo i mi da jedemo, kaže radnik JKP “Gorica” Nenad Radenković.

Hoće da rade, ali će morati da noće na groblju, jer kaže nemaju para za dolazak i odlazak s posla. A tri dana da ne dodju na posao, zna se. Otkaz.

I predstavnici Sindikate tvrde da je doteralo cara do duvara.

Apelujem, molim nadležne da nekako reše problem, i isplate ovim ljudima ono što su pošteno zaradili, kaže Oliver Cvetković iz Sindikata “Nezavisnost”.

Istovremeno i njhove kolege iz Granita, poslovnice u sklopu JKP Gorica muči ista muka. Pa će i oni noć provesti u firmi. Šta ćemo, ne primamo prevozm ne primamo platu, moramo, kažu.

Direktor JKP Gorica Igor Jovanić kaže da je svestan problema radnika, i da je spreman i da se povuče ako je problem do njega.

O tome sam obavestio i Nadzorni odbor i osnivača, kaže Jovanić.

Tvrdi takodje da je rešenje problema u rukama osnivača.

Još sto miliona dinara preko onih prvobitnih sto za dokapitalizaciju Gorice bi rešilo problem, kaže Jovanić.

TV Zona je pokušala da i od nekog iz gradskog veća čuje koje je rešenje za višemesečni problem Gorice, ali je resorni većnik Miloš Banjdjur bio nedostupan, a zamenik gradonačlenika Ljubivoje Slavković nije se javljao na telefon.

Poslednje primanje radnici Gorice primili su sredinom januara. Neki od njnih tužili su firmu, dobili je na sudu ali je račun stalno u blokadi, pa nemaju od čega da naplate presudjeno. Oni koji nisu tužili Goricu, dobili su pomoć od po 45000 dinara, što je još jedna jabuka razdora medju zaposlenima.

Autor: TV Zona plus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *