Radnički: Fudbal u Srbiji ne sme da se svede samo na Beograd

Fudbalski klub Radnički Niš nakon ubedljive pobede protiv Napretka iz Kruševca (4:1) je umesto pohvale zbog prikazanog na terenu ovih dana meta napada medija.

Ovaj klub je objavio saopštenje u kome navodi da je sada već postala tradicija da kada god Radnički ostvari uspeh da se kreiraju afere u javnosti.

Kada je naš klub iza beogradskih timova na tabeli niko ne napada Radnički, a kada krene da pobeđuje u javnosti se pojavljuju razni naslovi. To samo potvrđuje tezu da Radnički smeta samo kada pobeđuje i da se tada izmišlja sve kako bi se umanjio značaj naše pobede. Fudbalski klub Radnički se pita da li jedan klub sa juga Srbije može da pobeđuje, a da ne bude meta napada? Pitamo se da li to znači da fudbal treba svesti samo na Beograd i da tek tada neće biti napada na klubove sa juga Srbije?

Uprava Nišlija kaže da je u prvom planu u medijima Stefan Mihajlović koji je trenutno najbolji strelac Superlige Srbije, „a umesto da se afirmativno izveštava o tome kako je uspeo da prevaziđe privatne probleme, on je nazvan ubicom“ – poručuju iz Radničkog.

Zbog svega toga FK Radnički je odlučio da se oglasi i da podseti medije šta je to pretpostavka nevinosti. O tom slučaju krajnju reč daće pravosudni organi Srbije, čiji je to posao i u taj segment Radnički neće da ulazi niti da to komentariše. Samo želimo da ukažemo da se zlonamernim tekstovima suštiniski napada klub, a da je za to iskorišćen privatni život našeg fudbalera, navode oni.

A. I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *