Radnički traži izuzeće sudije Vujovića jer je bivši igrač Vojvodine!

Fudbalski klub „Radnički“ Niš zatražio je danas izuzeće sudije Maje Vujovića na sutrašnjem meču s Crvenom Zvezdom u Beogradu (19 sati). U klubu objašnjavaju da je Vojvodina direktni konkurent niškom timu za plasman u Ligu Evrope pa nije korektno da Vujović kao bivši igrač Novosadskog kluba sudi na sutrašnjem meču, a postavljaju i pitanje da li će biti objektivan?

Nišlijama je pored bodova na „Rajku Mitiću“ potreban i kiks Vojvodine ili Čukaričkog, koji su direktni konkurenti za četvrto mesto. Zbog te činjenice niški tim traži izuzeće sudije Maje Vujoviće, a od Fudbalskog saveza Srbije.

Djordje-Radosevic1

Iz Niša poručuju da su nezadovoljni izabranim sudijama, jer prvi sudija, a i njegovi pomoćnici dolaze iz Vojvodine, koja je konkurent Radničkom za Evropu. Majo Vujović dolazi iz Novog Sada, a njegov prvi pomoćnik Dejan Petrović je iz Kikinde, dok drugi pomoćnik Matija Olajoš Nađ dolazi iz Subotice. A kako je Vujović ujedno i delegat FSV pri Fudbalskom savezu Srbije, postavlja se pitanje da li on može biti objektivan u meču čiji rezultat novosadskom timu može doneti Evropu. Baš to je razlog da predsednik Radničkog iz Niša Radan Ilić traži izuzeće ovog sudije.

Majo je sjajan sudija, takođe je i dobar čovek. Međutim, kao čovek koji voli Radnički ja nikada ne bih mogao da objektivno gledam mečeve koji utiču na budućnost mog kluba, zbog toga postavljamo pitanje da li sudija koji je iz Novog Sada i koji ima istoriju sa FK Vojvodina može da bude objektivan u meču koji određuje budućnost našu, ali i iste te Vojvodine – pita se Ilić.

Radan Ilić poručuje da je sudija Vujović ovde najmanje kriv, a da veliku odgovornost snose delegati Sudijske Komisije koji određuju sudije. On ipak nudi i rešenje.

Sudije treba da se biraju javnim žrebanjem, da predstavnici ekipa prisustvuju žrebanju sudija pred svaki meč i time bi se umanjio bilo kakav prostor za manipulacije, jer bi sve išlo transparentno – kaže Ilić.

Izvor: Real sa Nišave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *