Radnik „Šinvona“ umalo ostao bez prsta

Radniku „Šinvona“ Draganu N.(43) mašina je pre dva dana iskidala prst desne ruke koje su doktori Urgentnog centra i Klinike za plastičnu hirurgiju zašili i tako da su sprečili obilno krvarenje.

Ovaj radnik fabrike za autokablove „Šinvon“ zadobio je danas tešku povredu ruke kada mu je mašina zgnječila prste, saznaje „Kurir“ u Hitnoj medicinskoj pomoći, a nesrećan slučaj se dogodio danas oko 14 sati.

Imali smo intervenciju u „Šinvonu“ gde je radnik povredio ruku. Moguća je amputacija prsta, ali to ne bi smeli da preciziramo pre detaljnih pregleda. Mi smo ranu sanirali i hitno prevezli radnika do Urgentnog centra. On je van životne opasnosti – rečeno nam je u Hitnoj pomoći .

Kako nezvanično saznajemo, radnik je nekako uspeo da iščupa šaku tako da je izbegnuta povreda više prstiju, a jedan od zaposlenih nam kaže da se javilo obilno krvoliptanje tako da je brzo moralo da se interveniše.

Prst je bio tako presečen da je bio potreban vrlo komplikovan operativni zahvat, ali smo to nekako uspeli – rečeno nam je u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu.

Za sada nije poznato kako je Dragan N. povredio šaku i da li su svi bezbedonosni uslovi na radu ispoštovani.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *