Radosna deca „otvorila“ Kazandžijsko sokače (FOTO)

Kazandžijsko sokače je danas bilo milina gledati. Na stotine dece sjatilo se u ovoj staroj niškoj ulici na manifestaciji pod nazivom „Ulica otvorenog srca“ za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno pola miliona dinara.

To je danas za niške mališane bila Kopitareva ulica gde su nastupale plesne grupe, deca su mogla da se slikaju sa Deda Mrazom, Čejsom i Maršalom iz popularnog crtanog filma „Patrolne šape“, žonglerima, klovnovima, kostimiranim pantomimičarem…

Bacili smo oko i na radove koji su se izvodili u ovom sokaku poslednja dva meseca. Svetlosni stubovi su postavljeni, ali same svetiljke još nisu. Kraj radova, odnosno rok za završetak je danas prošao. Prema rečima vlasnika lokala ima dva razmišljanja.

Jedni su zadovoljni dok drugi nisu. Nisu zadovoljni oni čiji su lokali na višem nivou tako da im je sada temelj „ogoljen“ pa se pribojavaju da će kiša ulaziti u podrume. Na višem nivou sokaka je strana, na primer gde su lokali „Flert“, „Cezar“, kafana „Galija“ i drugi, ali svakako da se i to građevinski da rešiti.

U poslednjem razgovoru sa nadzornim organom iz Direkcije za izgradnju grada nam je rečeno da imaju zabranu davanja izjava za medije povodom rekonstrukcije Kopitareve ulice.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *