Raspisan konkurs za dodelu novčane pomoći za vantelesnu oplodnju

Javni konkurs za dodelu novčane pomoći „Sveta Petka“, za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja je raspisan, a pomoć za lečenje neplodnosti može biti dodeljena samo supružnicima, odnosno vanbračnim partnerima koji imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana.

Pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti, kako se navodi u konkursu, mogu ostvariti punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac koji vode zajednički život i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju da obavljaju roditeljske dužnosti u interesu deteta.

„Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, u slučaju kada je medicinski opravdano sprovođenje postupka vantelesnog oplođenja u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja – kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh“ – navodi se u konkursu.

Dodaje se da pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti, i da pomoć može biti dodeljena samo onima koji imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana.

Rok za prijavu kandidata na Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti je do 22. aprila 2024. godine, a odluku o dodeli pomoći donosi Veće Gradske opštine Medijana.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *