Raspisan konkurs za javne radove – maksimalna zarada 22.000 dinara

Pravo učešća na konkursu za javne radove imaju sva javno komunalna preduzeća iz Niša, a konkurs za te poslove raspisan je 25. maja. Tako svi zaintereovani građani s liste za nezaposlene mogu da iskažu svoje interesovanje za učešće u ovom programu. Na konkursu mogu da učestvuju sve firme iz Niša, ali i iz opština kao što je GO Pantelej čijim su građanima ove mere itekako potrebne.

Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su ovaj javni konkurs za sprovođenje javnih radova, ali postoje i neki uslovi kojih se nezaposleni moraju pridržavati.

Ovaj konkurs se pre svega raspisuje za teže zaposlive kategorije i socijalne korisnike među koje se ubrajaju mladi do 30 godina života, viškovi zaposlenih, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, osobe sa invaliditetom, , dugoročno nezaposleni, mladi  iz niških domova, mladi u hraniteljskim i starateljskim porodicama,Romi i žrtve porodičnog nasilja, saznajemo u NSZ.

Nacionalna služba za zapošljavanje je saopštila da je maksimalno angažovanje četiri meseca. Ugovorom o javnim radobvima, lica koja se na ovaj način zaposle moći će da dobiju 22.000 dinara mesečno uz plaćene troškove prevoza.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *