Raspisan konkurs za medijske projekta i ove godine iz gradske kase ide 85 miliona dinara

Grad Niš raspisao je konkurs medijskih projekata, a kao i dve godine unazad, za to će biti izdvojeno 85 miliona dinara. Najveći iznos koji se odobrava po projektu je 20 miliona dinara, a najmanji 100.000 dinara. Svake godine, najveći iznos dobijaju prorežimski mediji.

Na konkursima za medijske projekte Grad Niš prošle godine, kao i godinama unazad, najviše para dao je Zoni plus, Narodnim novinama, Kopernikusu i Belle Amie-u. Mediji Vidosava Vitka Radomirovića, prošle godine dobili su ukupno 33,7 miliona dinara.

Kako je navedeno u konkursu, sadržaji projekata treba, između ostalog, da doprinose razvoju kritičke svesti, stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta, učešću građana u radu lokalne samouprave, afirmaciji obrazovanja, nauke i zdravog načina života, očuvanju kulturnog nasleđa Niša, nenasilju i toleranciji, značaju fizičke kulture.

„Ove godine pravo učešća na konkurs imaju izdavači čiji je medij upisan u Registar medija u skladu sa zakonom i koji ima odgovarajuće ovlašćenje za pružanje medijske usluge, kao i lice koje se bavi proizvodnjom medijskog sadržaja i koji priloži dokaz ne stariji od 30 dana da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan.“ – navodi se u konkursu.

U obzir dolaze i dokumentarno-obrazovni, kao i specijalizovani medijski informativno-edukativni sadržaji u domenu ljudskih prava i sloboda, borbe protiv korupcije, očuvanja identiteta nacionalnih manjina, inkluzije osoba sa invaliditetom, zaštite životne sredine, bezbednosti građana, preduzetništva i starih zanata, poljoprivrede.

Rok za predaju projekata gradskoj Upravi za društvene delatnosti je 7. mart, a rešenje o raspodeli sredstava sa obrazloženjem donosi rukovodilac organa koji je raspisao Konkurs, na osnovu predloga Komisije o raspodeli sredstava.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *