Razgovor o kulturnoj politici u savremenoj Evropi i promocija časopisa Slovo juga

Tribina o kulturnoj politici u savremenoj Evropi i promocija novog izdanja časopisa Slovo juga na engleskom jeziku biće održana danas (četvrtak), 28.11. od 15 sati na Filozofskom fakultetu u Nišu.

U kom pravcu se kreće kulturna politika u savremenoj Evropi, kako se vrednuje kulturno nasleđe i kakve su konkretne potrebe društvene zajednice i građana neke su od tema o kojima će na tribini govoriti docent dr Gordana Stojić, docent dr Jelena Petković, docent dr Vladimir Aleksić, prof. dr Miloš Đorđević i Dragan Ilić, urednik časopisa Slovo juga.

Na tribini će biti predstavljeno prvo izdanje časopisa Slovo juga na engleskom jeziku, a o njegovoj promociji u okviru Dana evropske baštine govoriće Dragan Ilić, urednik časopisa.

Časopis „Slovo juga“ pokrenut je 2016. godine i izlazi kao mesečno štampano i digitalno izdanje. Cilj časopisa je očuvanje tradicije, srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta, jezika i pisma, afirmacija pisane reči, kao i upoznavanje čitalaca sa aktuelnostima u oblasti revitalizacije i digitalizacije kulturne baštine na prostoru juga Srbije.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *