Razvoj Niša stao pre jedne decenije

„Razvoj Niša je zaustavljen, a najbolji primer za to je završetak saobraćajnog prstena. Deo tog prstena je i završetak Zetske ulice do Gabrovačkog puta što je višestruko važna saobraćajnica“, kaže Branislav Jovanović, odbornik grupe građana „Niš, moj grad“.

On podseća da je ovu saobraćajnicu izgradila prethodna vlast pre 12 godina i da je zahvaljujući njoj niklo novo stambeno naselje iznad pivare, sa desne strane.

„Izgrađenim saobraćajnicama sa leve strane od Zetske ulice takođe su nikla nova naselja. Ova ulica spaja se na kraju sa Mokranjčevom, pa je treba nastaviti do Gabrovačkog puta. Njenim završetkom povezao bi se taj deo grada, okolna sela i Gabrovački put, kao i samo naselje Delijski vis sa centrom grada. Zato insistiramo da jedan od prioritetnih kapitalnih objekata u gradu bude završetak Zetske ulice“, ističe Jovanović.

Prema njegovim rečima, Nišu su potrebne nove fabrike i kapitalne investicije za dalji razvoj. Kaže i da ćemo jedino tako ići u korak sa Beogradom i Novim Sadom.

„Sa nesređenom saobraćajnom infrastrukturom i našminkanim asfaltom ličimo na Palanku. Mnogo se pričalo, a malo radilo. Kada smo mi vršili vlast Niš je bio veliko gradilište. Posle lokalnih izbora nastavićemo gde smo stali 2012. godine, jer narod ne možete da prevarite. Znaju Nišlije kako žive i da li ima rupa na ulicama i u novčanicima„, zaključuje Jovanović.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *