Reformisti: Formiramo politički blok i objavljujemo kandidata za predsednika Srbije

Glavni odbor Reformista, održan je u subotu gde je donet zaključak da će raditi ubuduće na okupljanju udruženja i stranaka u politički blok pod nazivom “Reformisti – Srcem za Jug“. U širem sastavu stranaka, kao takav blok, imaće kandidata za predsednika Srbije, navodi Reformistička stranka u saopštenju.

Reformistička-stranka
Reformisti ispred Skupštine grada Niša – arhivska ilustracija

Reformistička stranka, kao jedina partija juga Srbije, nastaviće da jača svoju infrastrukturu prvenstveno širom južne Srbije. Paralelno ćemo raditi na pravljenju političkog bloka „Reformisti – Srcem za Jug“ i pripremati se da tako nastupimo na sledećim izborima, koje očekujemo jako brzo. Pregovori su u toku. Očekujemo nova kadrovska pojačanja. Dogovaraćemo se i praviti savezništva sa grupacijama građana i pokretima slobodnih ljudi, koji nemaju svoje centrale u prestonici, navode Reformisti.

U saopštenju se kaže da sa Demokratskom strankom neće sarađivati više, ukoliko ne promene neke svoje stare navike.

Ako ostane ovakva DS kakvom se pokazalo njeno rukovodstvo uoči prethodnih izbora, mi, Reformisti, više nećemo da imamo nikakvu saradnju. Zato što su nam pokazali da sa njima nema ozbiljnih dogovora za zajedničke interese društva. Smatramo ih odgovornim za neuspelo objedinjavanje opozicije i afirmativan izborni rezultat koji je ostvarila aktuelna vlast, tvrde Reformisti u dopisu medijima.

Reformistička stranka će na svojoj redovnoj Skupštini u oktobru izabrati novo rukovodstvo.

Tada ćemo i zvanično predložiti kandidata za predsednika Srbije i započeti kampanju u skladu sa svojim osnovnim, reformističkim ciljevima: vizionarstvo, državništvo, svrsishodnost, jednostavnost – navodi se u saopštenju Reformističke stranke.

Gradjanin.rs

 

1 Comment

  1. Ovi reformistu su totalno prolupali?!Pa još najavljuju i kandidata za predsednika Srbije?Aman, da li su uopšte svesni ko su, šta su i gde su!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *