Reformisti podržali Zukorlićevu listu kao ruku pomirenja i zbog razvitka privrede

Reformistička stranka iz Niša koja na lokalne izbore izlazi sa strankom Zajedno za Srbiju prihvatila je poziv da potpiše sporazum o podršci listi „„Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“ iz Novog Pazara, a na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sana-Pres
foto: SANA press

Zukorlić je posle 26 godina podneo ostavku na mestu muftije da bi se politički angažovao. Aleksandar Višnjić, predsednik niških Raformista tvrdi da je ovim sporazumom napravljen jedan specifični most poverenja i pomirenja, ali i potez kojim će se ekonomski razvijati regije Niša i Novog Pazara.

-To je svojevrsna ruka pomirenja. Smatram da bi što više trebalo sarađivati, pričati o svim problemima građana u Srbiji, bilo koje vere bili. Naši problemi ovde u Nišu su ekonomske prirode. Nezaposlenost je velika, posla nema i zato moramo da se spremamo, da ako osvojimo povoljan rezultat na lokalnim izborima, tražimo svaku šansu da što pre oporavimo privredu. Ruka pomirenja je pružena jer se, i sami smo svedoci, događaju strašne stvari na planeti i što više znamo jedni o drugima, svima će biti bolje – kaže Višnjić. On dodaje da je Zukorlić čovek od vere i reči i da vodi zdravu priču u Novom Pazaru.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *