Reformisti za nove izbore jer ne veruju u efikasnost nove skupštine Niša

Reformisti poručili su danas novoizabranim odbornicima u Nišu: Najbolje da i ne konstituišete ovakvu Skupštinu grada Niša!

I nakon šest nedelja od izbora, niška skupština ne može da se konstituiše. Za razliku od skupština u Leskovcu, Pirotu, Vranju, Prokuplju… Razlog za to treba tražiti u odabiru loše politike koja vodi Grad Niš i pretenduje da tako i nastavi. Zato je u Nišu u datoj situaciji najbolje ne formirati skupštinsku većinu, saopštila je informativna služba ove stranke.

Reformistička-stranka
Predsednik stranke, Aleksandar Višnjić na jednoj od predizbornih akcija

U saopštenju poslatom medijima se još navodi: Još po prvi put otkako su izabrani (24.4. i 30.4.2016.) staro-novi odbornici vladajućih stranaka rade u interesu građana – naime, najbolji mogući potez koji mogu da učine je da ništa i ne čine, tj. da se Skupština Grada Niša ne konstituiše u ovakvom izdanju.To je trenutno najbolja usluga građanima i Gradu koja od njih može doći.

Reformisti podsećaju da održani izbori nemaju legitimet, te da ovakav saziv Skupštine Grada ne predstavlja odraz narodnog poverenja.

1:         zvanična odluka GIK-a da se izbori ponove na 20 mesta zbog viška listića

2:         postoje odbornici koji su izabrani na jednoj listi, a u međuvremenu prišli drugoj

3:         kako god da se trenutno konstituišu organi vlasti u Nišu, to će ipak biti “odozgo”

Reformistička stranka, upravo zato, svim srcem čestita odbornicima SG Niša i želi im “što pre” neodržavanje konstitutivne sednice najkasnije do 1. jula, kako bi se na taj način stvorili zakonski uslovi za održavanje novih izbora u Gradu. U ranu jesen sprovođenje novih, poštenih lokalnih izbora, i bez poštapanja od republičkih – da se tu vidimo i izmerimo svi na društveno-političkoj sceni ko je gde i šta – to je jedini izlaz iz krize u kojoj se kao Grad nalazimo, navodi Reformistička stranka.

gradjanin.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *