Reformistička: Niš je igračka u džepu lidera stranaka iz Beograda i bez prave opozicije

Reformistička stranka iz Niša saopštila je danas da će tražiti nove izbore za Skupštinu grada Niša i opštine u ovom gradu.

reformistička-stranka
Dragan Marinković, Aleksandar Višnjić i advokatica Dragana Milutinović

Nakon ovih izbora gde su zabeležene brojne mahinacije, ova vlast ne može da ima legitimitet, bez obzira od kojih stranaka bila sačinjena. I što je najgore, vidimo da se niška vlast zapravo formira u Beogradu što je katastrofalno za građane Niša. Zato ćemo mi sve snage da pripremimo kako bi „srušili“ ovu vlast i tražimo nove izbore na jesen jer posle ovolikih nepravilnosti, bilo koja vlast da se sastavi od ovih stranaka neće biti legitimna“ saopštio je danas na konferenciji za novinare Aleksandar Višnjić, lider Reformističke stranke u Nišu.

On je naveo da je održavanje izbora danas u Nišu bespredmetno jer je „Niš igračka u džepu lidera stranaka iz Beograda“.

Stiče se utisak da od glasova Nišlija ništa ne zavisi. Nekada su nam to pokazale demokrate, sada naprednjaci. Koliko je Niš bitan, vidi se od unutarstranačkih izbora u SNS odakle ni jedan potpredsednik nije iz Niša odnosno s juga Srbije. Problem je što mi nemamo pravu opoziciju – saopštio je Višnjić.

Dragan Marinković, predsednik Gradskog odbora osvrnuo se na takozvanu „prodaju mandata“, a o kojoj se sve više priča u Nišu.

Mandate trenutno prodaju oni koji su ni krivi ni dužni prošli ove izbore, a zahvaljujući nakaradnom izbornom zakonu. Ljudi su glasali za jedne stranke, za jedne opcije, a sada se zbog trgovine mandatima to sve ne važi – rekao je Marinković.

M.S.

2 Comments

  1. Reformisti su naši , znači ne treba im verovati ! Treba verovati „beogradjanima“ i ostalim DJB , koji „ubace“ na listu kumove , očeve, svastičićini deveričići i ostalu mnogobrojnu rodbinu , koji udariše „rukom o sto /ili dvesta/“ i …udjoše u poslanike za dobro grada Niša !
    DJB ima program , sam’ što ga nisu napravili…u BGDnaH2O !

  2. Već duže vremena, najgori, najnesposobniji ali najposlušniji su na vlasti u Nišu. Zato je Niš postao dolina gladi. Ali imam utisak da nam nema pomoći. Narod je pre samo mesec dana birao i izabrao. To je nažalost realnost ali taj isti narod će na kraju da plati sve račune. Neka nam je Bog u pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *