Reformistička stranka: Sramota je za Niš što je Trg kralja Milana neosvetljen

Reformistička stranka traži od gradskih vlasti da u što kraćem roku objasni zašto na centralnom gradskom Trgu kralja Milana već duže vreme ne rade kandelabri. Sramota je da u jednom gradu kao što je Niš, centralni trg bude u mraku. Pogotovu sada, u toku letnjeg raspusta, kada ima mnogo više omladine na ulicama i kada je trg u svakom trenutku mesto sastanaka, desetak svetiljki ne radi.

reformisticka1
Reformistička stranka

Apelujemo i na nadležne koji vode računa o gradskom osvetljenju da saopšte da li su u pitanju restrikcije, neki kvar ili jednostavno nikoga nije briga što je centar u mraku. Posle selidbe dispečarskog centra Elektrodistribucije, građani ne znaju gde da reaguju ukoliko im nestane struja u domovima ili ulici. Vlast mora jasno da kaže ko vodi brigu o gradskom osvetljenju da bi građanima bile dostupne sve informacije.

reformisti
Reformisti: Svetiljke na Trgu kralja Milana već danima ne rade

– Običan Nišlija sada, posle selidbe dispečarskog centra, nema koga da pozove kada je u pitanju nestanak struje ili EPS namerno krije brojeve telefona. To jeste veliki problem, jer trg koliko-toliko osvetljavaju okolni lokali, ali gde da se raspita Nišlija o nestanku struje u svojoj ulici ili svom kvartu. Koga da zove kada mu nestane struja u zgradi, a koga kada se to desi ispred zgrade? Nišlijama sada ostaje jedino da „gledaju u pasulj“ da li je to EPS, „Jugoiustok“, „Gorica“ ili Direkcija za izgradnju grada. Sve se toliko zakomplikovalo pa ni aktivisti Reformističke stranke ne mogu da odgonetnu šta je čija nadležnost – kaže Aleksandar Višnjić, predsednik ove partije.

Višnjić dodaje da nadležni moraju jasno i glasno da kažu šta je čija nadležnost, objave fiksne brojeve telefona, ali i mobilne za hitne slučajeve, s tim da pozivi budu besplatni.

Gradjanin.rs

2 Comments

 1. itekako smo svesni da živimo u totalnom mraku, sablasnom gradu, mesecima se u centru ne pale svetla…
  goste iz inostranstva nismo imali petlju da provedemo kroz mračni i sablasni niš u večernjim časovima, bilo nas blam.

  1. Koje goste ? Iz Namibije , Tanguzije , Malawi , Swazilenda, Ditiramba…… Nemojmo , ljudi , da se zavaravamo i da umišljamo da smo neko i nešto ! Grci „pukoše“ a mi mislimo da smo „zreli“ za Evropu ! Izvinjavam se , ne MI nego naši „nedopravljeni političari“ , sline i prof doktori nauka , koji ne znaju adresu fakulteta a završili su isti i imaju diplomu istog ! Neki sebi podižu grobnice ,kao da su /Bože mi oprosti/, FARAONI /daleko bilo, naši sveci /još dalje bilo/… Ma , šta više pišem o nebulozama „naših vodećih ljudi“ a do juče su bili grobari našeg naroda, ratni huškači , gde su cvet Srbije nagovorili da ratuje i izgubi život – za čije dobro i u čije ime ????????
   Mrak nam je „svetlo“ za budućnost – koju nemamo , mrak nam je , unazad 200.god. sudbina , jer smo sami izabrali, niko nam nije nametnuo ! Bog nas stalno iskušava a mi ne umemo da kažemo NE – djavolu i njegovim izaslanicima… mi takvima dajemo za pravo da nas vode !
   Grci rekoše NE /Evropi/ i svi će ih poštovati a mi čekamo da neko, u naše ime kaže NE !!!??? Nema takvog , čak i iz naših redovan, jer svako će reći /što reče naš mladi Nišlija/ : „ako vam je dobro, onda ništa“!
   Ja ovo napisah i „nije mi dobro ali onda …ništa“ ! Vesele 1990.godine ! Pozdrav svim Nišlijama !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *