Reformistička: Vučić se hvali suficitom, a nema para za penzionere i radnike

milan-visnjic
piše: prof dr. Milan Višnjić

Ovih dana slušamo o velikom uspehu Vlade Srbije, da je samo u januaru ostvaren suficit u budžetu od 250 miliona evra.

Gospodin Vučić se hvali suficitom u budžetu ali kako je taj suficit realizovao? Smanjio je plate i penzije, uveo nove poreze, povećao postojeće poreze, izvršioci naplaćuju dugove, napravio „Registar neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa“, smanjio dotacije porodiljama… Uz sve to, javno se hvali da mu MMF odaje priznanje za stabilizovanje finansija.

Sdruge strane državni dugovi prema građanima se ne isplaćuju. Svedoci smo svakodnevnih protesta bivših radnika Elektronske, Mašinske, Jastrebca i druih preduzeća koji od države tj. Vlade Srbije traže svoje zaostale zarade ( plate ). Jedan od njih, Zoran Nešić štrajkuje glađu a niko iz Vlade na to ne reaguje.

reformisticka1
Reformistička stranka

Postavlja se logično pitanje: zašto se deo suficita u budžetu ne odvoji i isplate radnicima zaostale plate? Dokle više ta velika, lažna briga i ponižavanje građana Srbije od gosp. Vučića i njegovih ministara.

Predlažemo gosp. Vučiću da ukine plate i penzije a da poveća poreze privatnim preduzetnicima. Tako će suficit u budžetu biti mnogo veći a za tako genijalno rešenje, MMF možda predloži gosp. Vučića za Nobelovu nagradu.

A narod? Narod sve izdrži. Bliže se izbori. Narod ume i da kazni lošu vlast.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *