Ristovski otvorio FS: Nagradu „Pavle Vuisić“ doživljavam kao srpski Oskar

Dodelom nagrade za životno delo „Pavle Vuisić“, glumcu Lazaru Ristovskom počeli su 51. Filmski sustreti u Nišu.

lazar-ristovski1
Lazar Ristovski foto: cdm.com

Drage Nišlije hvala vam što ste došli večeras kao mnogih godina ranije.  Zahvaljujem se u moje i ime mojih kolega koji su došli da uveličaju ovu nagradu. Najteže je od kolega dobiti nahgradu pa je zato ona i vrlo značajna. Pitaju me što si obukao smoking? Time želim da pokažem jednu vrstu poštovanja prema vernoj publici – vama. Ovu nagradu osećam kao neki srpski Oskar za životno delo – rekao je Ristovski.

Ristovski
Lazar Ristovski daje intervju City radiju na pultu u okviru Letnje pozornice

Nakon toga je Ristovski od gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića dobio specijalno priznanje – nešto nalik na zlatnu krunu u ramu. Ristovski je posle toga zatražio od publike da mu pomogne u otvaranju festivala te je on rekao:

Festival je…, a publika „otvoren“!

Pre toga je Bulatović simbolično poklonio glumici Slobodi Mićalović predsednici žirija ključ grada čime je Niš postao na nedelju dana grad glumaca.

Zahvaljujući glumcima, niška publika je jedna od najboljih publika na svetu. Da 51. Filmski susreti proteknu u redu smo se značajno pobrinuli, a ono što mogu da kažem da ćemo sledeće godine održati najspektakularnije susrete od njihovog osnivanja. To zaslužuju glumci Srbije i najbolja filmska publika na svetu – rekao je Bulatović na otvaranju.

vatromet

Festival je i zvanično otvoren tradicionalnim višeminutnim vatrometom.

M.S.

 

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *