RK Železničar predstavio novog trenera

„Želja“ je na novom početku. Nišlije od danas i zvanično imaju novog trenera-Đorđa Teodorovića, koji je, na, za ovdašnje prilike, neuobičajeno zvaničan način, u prisustvu najužeg gradskog rukovodstva i uz simbolično uručenje klupske majice sa odštampanim inicijalima, predstavljen medijima.

Đorđe Teodorović

U odsustvu predsednika Doc. dr Ljubomira Pavlovića, Teodoroviću je dobrodošlicu poželeo Dušan Jocić, generalni sekretar niškog kluba, istakavši da je Železničar angažovao stručnjaka koji je ostavio ozbiljan pečat u skandinavskom svetu, koga prati glas da je veliki radnik i čija je Metaloplastika prošle sezone, osim što je ostvarila veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i plasmanom u SEHA ligu, igrala lep, savremen rukomet.

Drago mi je da smo u ovom sastavu. Pozdravio bih sve Nišlije, a posebno ljubitelje rukometa. Želim da potvrdim još jednom da mi je velika čast da sedim ovde kao šef stručnog štaba Železničara. Nekako sam ponikao u onoj staroj državi, gde je „Želja“ bio jedan od klubova sa najvećom tradicijom i sećam se velikih okršaja i ljutog rivalstva Metaloplastike i Železničara. Zaista sam dirnut kada jedan takav klub pozove i izađe sa ozbiljnim projektom. Našli smo se vrlo brzo, mislim da je moj razgovor sa Ljubom Pavlovićem trajao pet minuta, a da smo se u svemu razumeli. Probaću da prensem svoju energiju i iskustvo na igrački kadar, pa se nadam da ova priča koju zajedno sanjamo, da će doći do nekog nivoa da svi zajedno budemo zadovoljni na kraju sezone-istakao je 47-godišnji stručnjak u svom prvom obraćanju.

Upitan je za takmičarske ambicije u predstojećoj sezoni i ocenu aktuelnog igračkog kadra, u kome, istina, postoji određeni disbalans, jer uz jednu postavu igrača koji su izneli veliki teret i u SEHA ligi, poput Kocića, Spasića, Jevtića, Milovanovića, Živkovića, Milosavljevića, Pavlovića, tu su uglavnom mladi igrači koje je Železničar u prethodnom periodu pozajmio nižerazrednim klubovima iz komšiluka:

Ne poznajem ja još ekipu dovoljno dobro. Ovo je skup ljudi koji vole da pobeđuju, u svaki trening i utakmicu će ulaziti sa maksimalnom motivacijom. Naš najveći protivnik je vreme, koga imamo jako malo. Jedva mesec dana do prvog kola i gostovanja Proleteru u Zrenjaninu. Sa jedne strane, potrebno nam je što više prijateljskih utakmica, sa druge, moramo da napravimo test i vidimo koliko su momci spremni i šta je ono što ekipa može trenutno da iznese. Već je sasvim izvesno da ćemo 24. avgusta sparingovati sa Crvenom zvezdom, postoji interesovanje organizatora turnira u Blacu da budemo učesnici… Kako vreme i prvenstvo bude odmicalo, sigurno će i ekipa delovati sve ozbiljnije i uigranije, doći do nivoa koji može biti prilično ozbiljan za srpske prilike. Što se tiče igračkog kadra, kuća mora da se gradi od temelja, to moramo da radimo zajedno, unutar kluba. Svakako da nam je potrebno još igrača da popunimo roster, ali potpuno mi je jasan način funkcionisanja Železničara u ovom momentu. Ljuba Pavlović je bio potpuno iskren da u ovom prvom periodu nema rezultatskog pritiska. Najvažnija je opšta stabilizacija kluba, da igrači maksimalno treniraju, izgaraju na terenu, da publika oseti tu energiju, da se vidi napredak koji bi privukao ljude u dvoranu. I onda, kada to krene, to je energija koja je nezaustavljiva-poručio je Đorđe Teodorović, pre nego je zakoračio u halu i igračima poručio da moraju pod hitno da zasuku rukave.

RK Železničar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *