Rođendanska žurka iznenađenja piscu Srđanu Stojiljkoviću – lepa urbana priča

Niški pisac Srđan Stojiljković zabezeknuo se sinoć u klubu „Labeerint“ u Balkanskoj ulici u Nišu kada ga je doveo kum Mišel, a pedesetak prijatelja u glas uzviknulo „Srećan rođendan“! Stojiljković se skamenio u jednom trenutku, ali je ubrzo krenulo čestitanje 50-tog jubilarnog rođendana koji navršava danas 12. septembra.

srki-naslovna
Đeka, Joca Ajkula i slavljenik

Sve je osmislila njegova supruga Đeka, a organizaciju potpomogao kum i prijateljice. Njegova supruga kaže da joj je žao što još neke Srđanove prijatelje nije pozvala, ali neki su u inostranstvu, neke nije mogla da nađe na starim brojevima telefona…

tajna-pozivnica1
„Tajna“ pozivnica

Odavno ja planiram da mu priredim tako nešto, a sad se baš pogodio jubilarac. Najveći problem je bio sačuvati tajnu od njega. Normalno, kao i svaki pedesetogodišnjak nije planirao nikakvu glamroznu proslavu, ali mi je baš zato stalo da okupim ljude i to bučno proslavimo. Donela sam jednu svesku u kojoj mu je svako napisao po neku poruku da ostane za uspomenu – kaže Đeka.

srki-3
Na torti piše „Depeš mod“ i pet jubilarnih svećica, omiljena piščeva grupa

Cela žurka je odisala pozitivnim duhom kao što je uostalom i sam Srđan, a jedni od zaslužnih je novosadski bend Gift koji je nastupio sa pesmama Depeš moda, ali i drugim. Za ovaj bend će zasigurno znati uskoro Balkan jer to što oni izvode na sceni je više muzički performans. Muzički sjajno potkovani imaju neverovatnu i retko viđenu komunikaciju s publikom, a pogotovu Jovan Matić, frontmen benda poznatiji kao Joca Ajkula. Amaterskim snimkom prenosimo delić atmosfere.

Njegov kum Mišel kaže da nije ni sanjao šta ga čeka.

Izašli smo na večerinku, nešto onako i ja mu kažem da idemo do jednog kluba, bojeći se da ne kaže „ma ne mogu, umoran sam, idem kući. On se premišlja i kao pa hajde na jedno piće paš da vidi moje pohvale o potpuno drugačijem mestu u gradu. Kada smo stigli ispred kluba, dečko na vratima“ kaže „ma ne može, privatna žurka“. I posle kao nekog ubeđivanja, izlazi vlasnik Mikan i kaže „dobro, ajde baš ako morate! Ili tako nešto slično… I kad je ušao, šok – priča Mišel.

srki-4
Zajednička fotografija jednog dela Srđanovih prijatelja

Žurka u potpuno urbanom fazonu s mirisom osamdesetih i početkom devedesetih nikoga nije ostavila ravnodušnim. Iako je nedelja čak su i oni koji ujutru moraju na put ostali do kraja.

M.S.
foto: Aleksandra Jovanović, gradjanin.rs

6 Comments

    1. Da, zaista je zastrašujuće imati omiljeni bend u tim godinama. Možda da Vi malo skoknete do psihologa, da popričate o tome zašto volite da preuveličavate stvari?

    1. Neko nije dobio tortu za rodjendan? smrc 🙁 pozdravi tatu dedu i pradedu,trebali su da skupe po soma dinara da ti kupe jednu veliku i da te iznenade <3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *