Roditelj četvoro dece se ubio zbog siromaštva – mališanima potrebna pomoć!

Ne mogu ovo više da izdržim, nemam da platim dug za struju, deca će mi gladovati! – bile su poslednje reči koje je čula sestra Zlatka od svog brata Miroslava Stojanovića (44) iz sela Jelašnica kod Niša, oca četvoro dece, koji je preksinoć izvršio samoubistvo zbog duga za struju od 22.500 dinara.

Nesrećni Miroslav koji je izbeglica sa Kosova iz Novog Brda, popio je otrov insekticid etiol, par sati nakon što mu je isključena struja i preminuo je na licu mesta.

Miroslav je najpre poslao ženu i decu u Niš, a potom je izvršio samoubistvo.

Seča struje samo je bio povod da digne ruku na sebe. Miroslav nije više mogao da podnese siromaštvo. Mnogo je radio da prehrani tri sina i ćerku koji su stari od 5 do12 godina , nadničio je gde je mogao, ali nije izdržao. Pred smrt je pozvao telefonom sestru u Bujanovcu i najavio šta će raditi. Sa česme u dvorištu uzeo je vodu i etiol u prahu i tu su ga mrtvog i pronašli – kaže jedan od rođaka Stojanovića.

Supruga Slavica jedva govori. Ona kaže da je Miroslav radio sve, a živeli su od 19.000 dinara socijalne pomoći

Kuća Stojanovića je poslednja u Gornjoj mali u selu Jelašnica. da kuća ne bi propala, on je postavljao drvene grede koje su držale pod.

Znao je šta će da uradi, pa je iskoristio kada mu porodica nije bila kod kuće da ne gkladju njegove muke – pričaju naši sagovornici.

Rođaci i prijatelji kažu da je Miroslav na sve načine pokušavao da zaradi novac. Supruga Slavica je sada ostala sa četvoro divne dece.

Oca su mu na Kosovu ubili Albanci. Sa majkom je boravio u izbegličkom kampu i ona se 2004. ubila, skočila je u Nišavu jer nije mogla da podnese što je napustila porodični dom. U međuvremenu se Miroslav oženio i dobio četvoro dece, a od Komesarijata za izbeglice dobio je kuću u Jelašnici. Živeli su u siromaštvu, nisu imali ni za kupatilo a on je radio gde je stigao. Živeli su od socijalne pomoći, jer žena Slavica zbog bolesti ne može da radi – pričaju rođaci.

Miroslav je juče sahranjen na novom jelašničkom groblju.


U toku današnjeg dana trebalo bi da Savet građana donese odluku kako i na koji način pomoći Stojanovićima. Goran Pešić iz saveta kaže da posle razgovora sa porodicom doneće se odluka kako pomoći dečici da prebrode teška vremena, a mi ćemo odmah objaviti na koji način će se sprovesti ta akcija.


M.S.

1 Comment

 1. Poštovani,
  Živim u Francuskoj i želela bih pomoći
  Stojanovićima.
  Možete mi poslati informacije banke i računa na kom mogu isporučiti pomoć.
  Hvala unapred.
  Veliki pozdrav
  Milovanka Petrovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *