Roditelji i zaposleni u „Pčelici“ nastavili akciju „Vratimo dvorišta deci“

U okviru nastavka akcije „Vratimo dvorišta deci“, novo lice dobilo je dvorište vrtića Pahuljica Javne predškolske ustanove Pčelica.

Zajedničkom akcijom zaposlenih i predstavnika Saveta roditelja zasađene su jelke u dvorištu vrtića. Proteklih dana prekrečeni su i grafiti i murali na zidovima vrtića Plavi čuperak.

Kao što je i obećala direktorica ustanove Svetlana Mitić prošle godine kada je pokrenuta akcija, ispunjava obećano da će se krečiti i čistiti sve dok se ne iskorene ružne i loše navike svih onih koji uništavaju vrtiće i dvorišta vrtića .

Sa lepim vremenom i toplim danima krenuli su zaposleni u ustanovi zajedno sa roditeljima i predstavnicima grada da sređuju fasade vrtića i dvorišta.

Obećala sam istrajnost i ponavljam da nećemo stati dok ne iskorenimo ružne i loše namere svih onih koji su odrastali u tim vrtićima i koji bi trebalo da ih, zajedno sa nama sačuvaju i ulepšavaju za svoju decu,izjavila je direktorica Svetlana Mitić i još jednom podvukla da vrtić nije mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca i ispoljavanje agresivnosti.

Svi vrtići će doći na red, ali da bi sačuvali ono što je urađeno, direktorica je apelovana na komšije da ustanovu i nadležne organe, pre svega komunalnu policiju obaveste o svakom neprimerenom ponašanju i da tako zajedno sačuvamo imovinu za naraštaje koji dolaze.

Nećemo dozvoliti da u našim vrtićima budu ružne slike nečijih ružnih navika i loših namera, naglasila je Mitić i istakla izuzetnu saradnju sa roditeljima, predstavnicima lokalne samouprave i svima kojima je stalo do toga da vrtići budu podsticajna sredina za odrastanje, a ne mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca i ispoljavanje agresivnosti.

gradjanin.rs/ Pčelica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *