Rok za preregistraciju oružja 5. mart

Zahtevi za preregistraciju oružja u Srbiji mogu da se predaju do 5. marta ove godine. Do tog roka svi oni koji žele da preregistruju oružje iz kategorije B moraju da urade to lično u odelenju MUP-a u svom prebivalištu.

Policijska uprava u Nišu obavestila je danas građane da zahteve za preregistraciju oružja mogu podneti na šalterima Policijske uprave u Nišu u Ulici Nade Tomić br. 14 svakog radnog dana od 8 do 22 časa, kao i subotom i nedeljom od 8:00 do 16:00 časova, saopšteno je danas, na primer, u ovoj policijskoj upravi.

U B kategoriju spada vatreno oružje sa kratkom i dugom cevi, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cevima.

Da bi se preregistrovalo oružje potrebno je poneti uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ne starije od mesec dana. Sa ovim dokumentima potrebno je poneti dokaz o opravdanosti razloga za posedovanje oružja“, navodi se u informaciji MUP-a.

Za lovačko oružje neophodno  je posedovanje lovne karte, a za sportsko oružje uverenje o aktivnom članstvu u sportskoj streljaškoj organizaciji.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *