Rokenrol još nije umro u Nišu – dva koncerta Električnog orgazma to dokazala

Drugi koncert u tri dana u niškom klubu Feedback održao je beogradski sastav „Električni orgazam“. Kao i na prvom koncertu, i ovaj nastup je napunio prostor i okupio ljubitelje grupe. U  glas su se pevale pesme koje su i danas slušane, naročito kod mlađe publike koja nije ni bila rođena kada je bend izdao album „Distorzija“.

Srđan Gojković Gile i novinarka Vladana Simić

Tim povodom vođa grupe Srđan Gojković Gile nije krio oduševljenje velikim interesovanjem za nastupe popularnog „orgazma“.

Mi smo zadovoljni kako teče ova novogodišnja turneja po gradovima Srbije i okolnim zemaljama. U subotu smo svirali u Skoplju, dva koncerta smo rasprodali kod vas ovde u Nišu- petak i nedelja, čeka nas nastup u Beogradu u petak 23. decembra, a onda se družimo sa publikom u Kragujevcu 29. i 30. u Novom Sadu.

 

Turneja „Distorzija“ nazvana je po istoimenom kultnom albumu Električnog orgazma koji je snimljen pre tri decenije. Svih 11 pesama su popularne i danas, a numere koje su ih vinule u sam vrh rokenrola su „Debela devojka“, „Kako bubanj kaže“, „Igra rock n roll cela Jugoslavija“.

Krenuli smo u septembru iz Zagreba gde je i sniman album „Distorzija“. Svi koncerti su super prošli i mi smo zadovoljni. Kada sam stvarao sada već kultni album nisam se nadao da će ovoliko dugo trajati. Imao sam osećaj da su pesme dobre i da dobro zvuči cela ploča kao i da će se ljudima dopasti, ali da će ovoliko trajati, nisam se nadao“, naglasio je Gile.

Grupa neće raditi za predstojeće praznike jer niko od gradova u Srbiji i regionu nije angažovao bend da uveseljava publiku. Na zasluženom odmoru biće do proleća kada će završiti novi singl koji će biti uvertira pred novi album koji bi trebalo da se pojavi na jesen, kaže frontmen grupe.

Do sada smo sa njega izbacili tri singla- prošle godine numera „Bio sam loš“, ovog proleća izašao je singl „Kamerom snimam sve“  i pre mesec dana publiku smo obradovali pesmom „Istok, zapad, sever, jug“ . Naredna numera trebalo bi da izađe u aprilu ili maju“, najavio je on. Poslednji nastup u Nišu Električni orgazam imao je pre tri godine.

Vladana Simić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *