Rosa karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ u subotu u Nišu

O izazovima koje nosi roditeljstvo, o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe i mnogim drugim temama, govoriće psiholozi u okviru projekta „Na putu kroz roditeljstvo“. Panel diskusija koja za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju, održaće se u Nišu 11. maja u 11 časova u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“. Pored panela mame i tate učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva.

„Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz ove diskusije, učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece“ – kažu organizatori projekta.

Na panel diskusiji i edukativnim radionicama će govoriti Senka Simonović psiholog i dečiji psihoterapeut, koja će obraditi temu emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke, Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta „Tata ti si lud“ će predstaviti izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla, Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka „Centra za mame“, će govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe. Moderator događaja je Dolores Milošev Erdeg, koja će svojim iskustvom u vođenju podkasta na temu roditeljstva dodatno obogatiti događaj.

Panel diskusiju organizuje Rosa voda koja je dosada pokrenula osnivanje banke humanog mleka, pokrenula 20 školi roditeljstva širom Srbije, opremila i uspostavila sobe za dojenje i pružila podršku patronažnoj službi širom Srbije.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *