Rusija modernizovala srpske vatrogasce!

Ruska federacija donirala je Srbiji pet novih vatrogasnih vozila što će značajno unaprediti rad vatrogasno-spasilačke službe.

rusija1
foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Nišu gde je prisustvovao sednici Upravnog odbora Rusko-srpskog humanitarnog centra da je od osnivanja Centar pokazao odgovornost u radu u oblasti vanrednih situacija i brigu o građanima Srbije i njihovoj imovini, saopštio je MUP.

Zahvalivši Ruskoj federaciji i Rusko-srpskom humanitarnom centru na ukazanoj pomoći, Stefanović je podsetio da je Centar bio prvi koji je pružio pomoć u požarima 2012. i 2013. godine, kao i majskim poplavama.

„Ovaj Centar je prvi izašao na lice mesta i pomogao građanima Srbije da spasu svoje živote i imovinu“, rekao je Stefanović istakavši da je Centar, kada je krenuo povećan priliv migranata u Republiku Srbiju, pružio pomoć u šatorima, ćebadi i agregatima. Prema njegovim rečima, to je pomoglo da migranti u našoj zemlji imaju human i pristojan tretman, ali i da bezbednosna situacija u Srbiji bude stabilna.

Izvor: Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *