Sačekuša u Nišu: Potraga za beguncem u toku, komšije u šoku! (VIDEO)

U Ulici Maksim Gorki u Nišu sinoć je upucan u potkolenice obe noge Nišlija M.K.(34), a muškarac koji je pucao nalazi se u bekstvu, nezvanično saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu čiji je ovo predmet. M.K. se nalazi van životne opasnosti. Da je muškarac koji je pucao u bekstvu, potvrdili su danas i iz Policijske uprave u Nišu.

U ovoj ulici, komšije su u čudu jer ne mogu da veruju da se to dogodilo u gosto naseljenom delu Bulevara Nemanjića oko 21,45 sati kada u ovoj ulici, odnosno na parkingu ispred zgrada, ima frekvencije naroda.

Ja sam čula četiri metka, mada neko od komšija reče da je čuo pet. Nema veze koliko je metaka ispaljeno, u odnosu na to da se desilo kada grad ne spava. Leti ovde, naspram mesta pucnjave, sedimo, ima naroda tada. Me mislim da nam je ugrožena bezbednost jer je ovo pojedinačni slučaj, ali nije prijatno da sve ovo deca gledaju s terasa i ovu krv – kaže danas jedna od stanarki zgrade ispred koje se zbila pucnjava.

U tužilaštvu se slažu da je reč o klasičnoj sačekuši i da su pucnji opomena jer je M.K. mogao da bude ubijen ali mu je pucano u noge da bi ostao živ.

Neki beogradski mediji navode iz izvora bliskih istrazi, da je M.K. poznat od ranije policiji, ali da nema veze sa preprodajom droge.

Šta je tačan motiv pucnjave zna samo M.K. ali on za sada ne želi da otkrije sa kim ima neraščišćene račune, navodi Internet portal „Telegraf“.

Dok ga je zbrinjavala Hitna pomoć, govorio je da nema pojma ko je pucao jer ga navodno nije video s obzirom na to da na parkingu nema osvetljenja. Ubeđeni smo da on zna ko je pucao ili je naručio napad, ali da za sada ne želi da o tome govori. Oni (M.K. i njegova devojka) su bili u „mercedesu A klase“ koji je vlasništvo njegove prijateljice, ali je najverovantije, on bio za volanom. Napadnut je kada je izlazio iz kola, a osoba koja je pucala je pobegla. Nije isključeno da je napadača neko u blizini čekao kolima i pomogao mu da pobegne – kažu izvori „Telegrafa“.

Prema nezvaničnim informacijama, M.K. je u poslednje vreme bio zabrinut za svoju bezbednost jer je imao neraščišćene račune sa nekim pripadnicima kriminalnih grupa. Međutim, za sada nema potvrde da je imao veze sa trgovinom narkoticima.

Ono što je sigurno je da je napad brižljivo planiran jer je M.K. zaseda postavljena u blizini mesta gde živi i on i devojka koja je bila sa njim, prenosi ovaj portal.

M.S.

video: Dragan Živković Toza

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *