Sajam zapošljavanja: Smanjena nezaposlenost u Nišu

Na sajmu zapošljavanja koji se danas održao u Oficirskom domu, 36 kompanija je tražilo 430 radnika.

foto: TV Zona

Prilikom otvaranja sajma rečeno je da se trenutno u Nišu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 29.635 nezaposlenih osoba tako da se procenat nezaposlenosti spustio za neki podeok. To je, navedeno je na sajmu, najniža cifra od 2002. godine od kada se vodi elektronska evidencija nezaposlenih lica.

Među preduzećima koja su imala svoje štandove bilo je domaćih firmi, ali i stranih kao što je Džonson Elektrik, IMI i drugi.

Najviše su se sa četvrtim stepenom tražili tekstilni radnici i mehaničari dok su sa visokom stručnom spremom mogli da apliciraju za posao inžinjeri Elektronike i Mašinstva.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Napredak… smanjila se nezaposlenost…super !
    Odoshe u EU i shirom sveta !
    Za 50 godina nece biti nezaposlenih u Nishu , zahvaljujuci ovoj vlasti! Neki cemo da odemo a neki cete da vladate – praznom Srbijom. I opet cemo da vas izaberemo – iz dijaspore a vi cete da „chuvate obraz i buducnost“ Srbije , sa prosechnom platom od 301€ i „povecanim“ BDP-om za 0,02% i nekoliko hiljada Aksentija i ostalim Krkobabicima, av,av i raznim direktorima BIA-e , vazduplohovima, zoranama „nashe zemlje ponosne“ , „tigerima“ , „machicima“, „tendericima“,
    invalidima nerada, ‘iljadarkama, drvarskim metaloposlastichirima i ostalim kadrovima koji nisu kadar ni vola da pogode u du…gachka je to pricha!
    Cepajte i sve shto ste pozheleli i omogucili ovom narodu …i vas da stigne tj. „svetla buducnost tamnog vilajeta“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *