Sale Nacionale nije pružio ruku premijerki Brnabić posle dodele medalja

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević nije želeo večeras da se pozdravi sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić. Poznavajući izuzetnu vaspitanost srpskog trenera, očigledno je da ovo „okretanje leđa“ ima neku pozadinu. Očigledno da je i ona očekivala zlatnu medalju, a političari obožavaju da se „kite tuđim perjem“.

Premijerka Brnabić, leđima okrenut premijer Slovenije i Saša Đorđević na dodeli medalje posle čega se okrenuo i otišao

Prilikom dodele medalja na ceremoniji je bila Brnabićeva s ogrnutom srpskom zastavom i premijer Slovenije. Kada je medalja dodeljena Đorđeviću, on se samo okrenuo i pošao prema igračima. Igrači iz srpskog tima su se pozdravili sa oboje predsednika Vlada.

Srpska košarkaška reprezentacija je osvojila srebrnu medalju, izgubivši od tima Slovenije 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18) u finalu Evropskog prvenstva u Turskoj. Posle teške utakmice, Đorđević je rekao da je bilo dosta problema sa povredama Lazića i Nišlije Stefana Jovića koji je počeo utakmicu, ali zbog povrede zgloba je morao da napusti parket.

Srebrnu medalju mnogi smatraju neuspehom, mada kada se sve činjenice „stave na sto“, to je veliki uspeh za Srbiju. Zbog toga je priređen doček košarkaša sutra u ponedeljak od 19 sati u Beogradu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *