Samo Niš ima maske na tablicama automobila

Sistem za nadzor „Oko sokolovo“ u Nišu i kazne koje se naplaćuju Nišlijama postali su pravi „harač“, specijalni ekstraporez za vožnju razvaljenim niškim ulicama“, napominje Informativna služba Dveri Niš.

Građani su očajni, a neki pokazuju i tipičnu nišku dovitljivost. Zaštitne maske za lice sada stavljaju preko tablica svojih automobila.

Dok su građani na mukama, gradonačelnica i lokalna vlast su više nego zadovoljni. Budžet se puni kaznama. Uspeh lokalne vlasti meri se samo mukom građana. U ratu sa vlašću i gradonačelnicom koja se za sve pita, sve je, izgleda, dozvoljeno“, kažu u ovom pokretu i dodaju da „Dok „Oko sokolovo“ dere kožu sa leđa Nišlijama niške ulice nikada gore nisu bile. Raskopavaju se trotoari, radovi se odugovlače, materijal, zemlja i pesak se ne odvoze a rupe se na asfaltu, tankom kao papir, otvaraju brzo posle popravki. Niš je grad čuda.“

Iz niškog pokreta Dveri traže odgovore na dva pitanja. Kada je poslednji put vršena kontrola izvršenih radova popravke niških saobraćajnica i gde odlazi novac od naplaćenih kazni i u koje svrhe se koristi?

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *