Samo se srušio za vreme prve četvrtine

Vest o smrti poznatog košarkaša i trenera Darka Destanovića potresla je celu aleksinačku, ali i košarkašku javnost u regionu. Kod mnogih vlada neverica da je „otišao ovako mlad čovek u 48. godini života.

Za više detalja o ovom događaju u Rumuniji konsultovali smo Marka Erora, mladog i talentovanog košarkaša koji je letos proveo 15 tak dana u Rumuniji, u Kampu Feniks kod poznatog trenera Darka Destanovića. On je tamo bio zajedno sa takođe, vrlo talentovanim mladim košarkašem iz Aleksinca, Ilijom Živkovićem.

Tom prilikom stekli su i mnoga poznanstva u Kampu, pa je Marko Eror uspeo da dobije informacije iz prve ruke o tome, šta se i kako desilo sa trenerom Destanovićem, o čemu postoje i verodostojne prepiske.

Darko Destanović nije umro u teretani, kako su neki mediji pisali, već za vreme utakmice. Od jednom se srušio u prvoj četvrtini, kažu očevici. Rumunska Hitna pomoć je došla, ali, tvrde, bez lekara. Destanoviću nije bilo pomoći.

Destanovićeva ekipa je tog dana igrala turnir. Prvu utakmicu su završili, pre podne, pobedom i Destanović je svojim igračima, preko društvenih mreža, čestitao pobedu i izrazio želju da tako dobro odigraju i poslepodne, u drugoj utakmici. Nije predosećao, šta ćemu se desiti. Bio je dobro raspoložen.

Inače, Darko Destanović je, uvek, sportski živeo. Nije pušio, nije konzumirao alkohol. Ono što njegovi drugovi i saigrači znaju o njemu je to da je bio zdrav i da se nije žalio na neke probleme. Kažu, imao je samo „sportsko srce“, povećano srce, kao i mnogi sportisti, pa je povremeno nosio holter radi kontrole.

Destanović je rođen 30. avgusta 1975. godine. Radio je u košarkaškoj Akademiji Feniks Galati, u Rumuniji. Svoju košarkašku karijeru počeo je sa 16 godina, 1991. u Napretku iz Aleksinca. Tokom svoje karijere igrao je i u drugim srpskim klubovima, ali i u inostranstvu. Posebno zapažene rezultate ostvario je, igrajući u Bugarskoj i Republici Srpskoj. Nakon završene igračke karijere bio je trener mlađih kategorija u Napretku, a u jednom periodu i trener prvog tima. Trenerskim pozivom nastavio je da se bavi i u Rumuniji.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

aleksinacbiz.com, D. Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *