Saslušani lekari povodom uračunljivosti otmičara deteta

Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin koji je 20 decembra prošle godine oteo i maltretirao dvanaestogodišnju devojčicu, svedočili su danas doktori veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili neuropsihijatrijski pregled optuženog i već jednom osuđenog silovatelja.

Jovanović je oteo M.K.(12), namamivši je u auto, a onda je odvezao do Malče odakle je s jadnim detetom pešaka išao ka knjaževačkim selima kroz šumu.

  • Glavni pretres je održan danas u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Nišu protiv optuženog Ninoslava Jovanovića. Nastavljen je dokazni postupak i ispitani su lekari Kliničkog centra Niš, kao i veštak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a koja je obavila psihijatrijsko veštačenje optuženog.Sledeći glavni pretres je zakazan za 16. septembar ove godine, rekla je Irena Gušić, portparol Višeg suda.

Kako nam je rečeno, činjenice iz njihovog svedočenja, nisu za javnost.

Majka devojčice Aleksandra Karimanović i advokatica odbrane, Tamara Antić nisu danas htele da se obrate novinarima.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a kako nezvanično saznajemo rođaka optuženog, Jovanović je još kao dečak pokazivao elemente poremećaja ličnosti.

Ninoslav Jovanović se u ranijim ročištima branio da mu je svest u vreme otmice bila sužena. Otkrilo se i da boluje od epilepsije. Kada je devojčica nađena u jednoj vikendici u selu Pasjača, on se krio po tom i svom selu Malča, a sve zato što su mu nestali unapred pripremljeni lekovi za epilepsiju.

Jovanović je uhapšen 5. januara na lokalnom groblju u Malči. Istražne radnje protiv njega su pokrenute zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *