Saznajte više o životu i delu Nikole Tesle na multimedijalnom predavanju u NKC-u

Multimedijalno predavanje o jednom od najblistavijih umova čovečanstva, pod nazivom „Kako je dečak Tesla osvetlio svet?” održaće se danas sa početkom u 18 sati, u Maloj sali Niškog kulturnog centra. O životu i delu Nikole Tesle govoriće Maja Cvetković Sotirov, srpska književnica za decu i mlade i dobitnica velike nagrade „Tesla Spirit Award“ u Njujorku 2023. godine, za knjigu „Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli“.

Na predavanju će, kažu iz NKC-a, između ostalog biti reči o Teslinom putu od rodnog Smiljana, preko Pariza, Njujorka, Čikaga, Nijagare, o njegovom detinjstvu, motivaciji, motivu upornosti.

„Maja Cvetković Sotirov će nam govoriti o raznim zanimljivim i značajnim trenucima u Teslinom životu, o njegovom odlasku i životu u Parizu i velikom EKSPO-u 1889. godine, o laboratoriji u Njujorku, o EKSPO-u u Čikagu 1893. godine, Nijagari i primeni principa naizmenične struje“ – kažu iz NKC-a.

Knjiga „Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli“, objavljena je u Njujorku, a u Americi se nalazi na sajtu najvećeg lanca knjižara Barnes& Noble, na sajtu korporacije Walmart, Amazonu, i na sajtovima širom sveta. Tokom putovanja kroz naučnikovo detinjstvo, Smiljan i karijeru Pariz, Njujork, Čikago, Nijagara, junaci iznova uče šta je dobro i zlo, da li mogu neprijatelji biti na istoj strani, koliko je praštanje važno. Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli je knjiga koja svim generacijama otvara svet naučnog stvaralaštva. Predavanje je namenjeno svim uzrastima i ulaz je slobodan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *