SDS: Promene u GIK-u su sumnja u izbornu krađu

Socijaldemokratska stranka ( SDS) u Nišu izražava sumnju da se vladajuća koalicija u našem gradu priprema za eventualnu izbornu krađu, pošto je promenila celu Gradsku Izbornu komisiju i imenovala novu, u kojoj su, od ukupno 13 članova, čak 8 iz SNS i stranaka koje su njihovi neformalni koalicioni partneri, saopštila je ova stranka.

SDS
Odbornička drupa SDS

SDS ocenjuje da je ovakva odluka nezakonita i da će omogućiti vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci da u potpunosti kontroliše izborni proces, tako što će, sa predstavnicima u GIK-u, svoje, ali I stranaka sa kojima će zajednički nastupati na predstojećim izborima, moći da donosi odluke kakve god budu bile potrebne. Postoji realna opasnost da se zakonitim proglase čak i eventualne izborne mahinacije, smatraju u SDS-u.

Gradski odbor SDS-a podseća da je pre dve godine ova skupštinska većina imenovala, sada već nevažeći sastav Gradske izborne komisije. Pre nedelju dana odlučeno je da se promeni samo njen predsednik. Na dan pre raspisivanja izbora, na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša, vladajuća koalicija „volšebno “ odlučuje da promeni celu GIK.

Da li se vi pripremate za izbornu krađu, pošto nas sve ovo liči na 1996. godinu? Ovakvom odlukom poništavaju se sva demokratska prava građana, za koja su se tri meseca borile Nišlijke i Nišlije na gradjanskim protestima koji su počeli upravo zbog tadašnje izborne krađe, naglašavaju u niškom SDS-u.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. I ovi iz ds-a k’o francuske sobarice. Iznenađeni što će biti izborne krađe. Esenovci, tj. vadikali, imaju podebelo iskustvo u toj raboti. To je jaće od njih. Espes ima, upisanog i istorijske anale Niša, posebno znamenitog brkatog specijalistu za lokalnu krađu (dr lokalne samouprave iz 1996). A, ni deesovci nisu imuni na izborno (i drugo) kraduckanje. Braćo Nišlije, imamo izbor *ebalo si tutku. Ne znaš ko je gori od goreg. Revolucija gladnih i bednih – jedini spas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *