Seha liga: Želja dočekuje Nexe iz Hrvatske na Svetog Nikolu (TV Arena 2)

Rukometaši Železničara večeras u sredu završavaju sezonu u 2018. godini. Na Svetog Nikolu, u goste stiže Nekse iz Našica u Hrvatskoj. Utakmica počinje u 19 sati u Hali „Čair“ u Nišu.

Nexe je trenutno trećeplasiran, a doživeo je svega tri poraza – u Prešovu, Skoplju, Zagrebu i jednom nogom je već učesnik Fajnal-fora. Železničar je u Našicama, pre tri meseca doživeo poraz (34:25).

Nekse je odlična ekipa, koja je u stanju da pobedi bilo koga od učesnika SEHA lige, čak i ekipe koje su do ove sezone bile neprikosnovene. Igraju odličan rukomet, imaju veliki broj igrača na svim pozicijama, sa mladim trenerom koji forsira moderan rukomet. Ubedljivo su nas pobedili u Našicama. Bez obzira na sve to, smatram da je moja ekipa podigla nivo igre, na poslednjim utakmicama pokazala dobru formu. Malo nas je izmorio taj put u Belorusiju, nekoliko igrača se prehladilo. Nezgodan je trenutak, jer je danas srpska slava Sveti Nikola, veliki broj ljudi to poštuje. Opet, početak meča u sedam i završetak u pola devet, omogućuju ljudima da u hali pogledaju jednu kvalitetnu utakmicu i ipak stignu kod svojih prijatelja na svečanu večeru. Bilo bi lepo da imamo podršku kao na prethodnoj utakmici. Ne bih preporučio nikome da prognozira pobednika, moja ekipa ima šansu i daće sve, zašto da ne i da pobedi. Imamo povredu Jevtića, Ratko Nikolić je daleko od one svoje ozbiljne forme kad je bio mlađi. Ja sam, u principu, protiv takvih angažmana, ali sada smo se zaista našli u neprilici i hvala mu na pomoći-istakao je Veselin Vujović, šef stručnog štaba Železničara.

Kapiten Andrija Mađar izuzetno respektuje hrvatskog predstavnika:

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Iako u ligi ima zvučnijih imena, Nekse je najozbiljnije shvatio ovu ligu, u svaku utakmicu ulaze sa sto posto. Igraju na mali broj golova, karakteristika im je jaka odbrana. Sa Jaganjcem, reč je o možda i najozbiljnijoj ekipi u ligi. Čeka nas teška utakmica, na nama je da odigramo što je moguće bolje u ovoj teškoj situaciji u klubu, koja nam ne ide u prilog. Pokušaćemo da ispoštujemo zahteve trenera i da se prikažemo u što boljem svetlu na oproštaju od ove, 2018. godine – kaže Mađar.

Utakmica 13. kola u hali Čair počinje u 19 časova (TV Arena sport 2), a sudiće je Mitrevski i Todorovski iz Makedonije.

gradjanin.rs/ RK Železničar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266