Seminar kontinuirane edukacije stonoteniskih trenera i igrača

Proteklog vikenda je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV) održan seminar kontinuirane edukacije stonoteniskih trenera i igrača. Seminar je organizovao Regionalnog stonoteniskog saveza Niša (RSTS).

Predavači su bili: prof. dr Petar Mitić („Psihološka priprema sportista“), Miloš Milenković („Tehnika stonog tenisa“) i prof. dr Zoran Đokić („Fizička priprema stonotenisera“).

Predsednik RSTS-a, inž. Dragan Đorđević, smatra da je ovo „iskorak u odnosu na dosadašnju praksu“ kada nije bilo ovakvih seminara:

RSTS ima strateško opredeljenje da bude u korak sa modernim znanjima i iskustvima, teoretskim i praktičnim. Ovaj seminar je početak dugoročne saradnje sa FSFV-om.

Novoizabrani predsednik Stručnog saveta RSTS-a, Miloš Milenković, zadovoljan je proteklim seminarom:

40 trenera i igrača iz regiona (Niš, Bor, Negotin, Ćuprija, Soko Banja, Leskovac, Vlasotince, Bojnik…) je prisustvovalo ovom seminaru. Nastavićemo sa ovom dobrom praksom da renomirane predavače iz oblasti stonog tenisa, ali i iz sportske nauke u najširem smislu. Zahvalni smo FSFV-u za ustupljen prostor i resurse.

Svakako je najzučnije ime od predavača je bio ujedno i glavni predavač – prof. dr Zoran Đokić. Prof. dr Zoran Đokić je vanr. prof. na Fakultetu za sport u turizam Edukons univerziteta u Novom Sadu. Četiri decenije je u stonom tenisu, radio je u mnogim državama sveta (Island, Crna Gora, Indija, Jordan, Egipat, Tunis, Nemačka i naravno Srbija). Predavač je na mnogim seminarima, kursevima i kampovima u okviru ITTF-a i ETTF-a. Radio je sa mnogim poznatim svetskim igračima (Tijago Apolonija, Bojan Tokić, Džonatan Grot, Bastijan Šteger, Patrik Baum, Patrik Franciska, Vang Jun Džin…).

Nisam se dvoumio kada je stigao poziv od mojih kolega sa FSFV-a u Nišu. Ovaj seminar je dobra praksa koja se treba nastaviti. Predložio sam domaćinima u RSTS-u da sledeći seminar bude obogaćen i praktičnim prikazima. Rado ću se odazvati eventualnom pozivu, a pomoći ću da gosti narednog seminara mogu da budu još neki poznati predavači, treneri i igrači.

Iz RSTS-a su najavili sledeći seminar već na jesen.

M.Aleksandrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *