„Šizela“ ponovo uznemirila građane Niša

sizelaZbog slučajne greške javnog preduzeća Telekom Srbija jutros u prepodnevnim časovima u Nišu oglasila se sirena za uzbunjivanje u trajanju od tridesetak sekundi.

U Centru za obaveštavanje saznajemo da je došlo do greške sa postavljanjem telefonskih parica tako da je došlo do aktiviranje sirene na čiji zvuk građani Niša nisu imuni još iz vremena bombardovanja 1999. godine.

Iz Centru za obaveštavanje rekli su nam da se sirena oglasila u 10,24 sati, kao i da je sirena “proradila” na zgradi Tržnog centra Gorča u Obrenovićevoj ulici.
– Sirenu su slučajno aktivirali radnici Telekoma, jer je došlo do greške u radu, objasnili su za gradjanin.rs nadležni u centru za obaveštavanje.

Ovaj poznati zvuk sirene su građani tada zvali „šizela“ dok je zvuk za prestanak bombardovanja u žargonu tada nazvan „smirela“. U Nišu se još jednom oglasila sirena slučajno kada je pre nekoliko godina takođe jedno od javnih preduzeća pogrešno prespojilo kablove, ali tada nisu znali da ih vrate pa je zvuk mnogo duže odzvanjao Nišom.

– Mislim da je red da jednom reše taj problem sa sirenom jer narod reaguje vrlo uznemirujuće na te zvuke koji su prethodili strašnom bombardovanju naše zemlje. Nekada, pre bombardovanja ovaj zvuk se isprobavao svake prve srede u mesecu. Ne kažem da to i sada treba da čine već da se zna kada će se oglasiti, da ljudi budu pripremljeni na to, kaže jedan od građana na tvrđavskoj pijaci.

Mediji očekuju zvanično saopštenje Centra za obaveštavanje u kome će pojasniti detaljnije ove greške.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *