Skandal: Voda poskupljuje 10 odsto, a struja – čuće se…!

Dejan Andrejević, direktor JKP “Naisus“ izjavio je za RTV “Belami“ da će od avgusta meseca poskupeti voda u Nišu za 10 odsto i to samo za domaćinstva dok će privreda biti „pošteđena“ ovim poslovnim potezom menadžmenta gradskog vodovoda. O poskupljenju struje sutra razmatra Vlada Srbije tako da je gotovo sigurno da će se poskupljenje zbiti, samo je pitanje koliko i od kada.

cisterna12

U dogovoru sa kolegijumom Gradskog veća došlo je do prihvatljivog povećanja samo u delu kategorije domaćinstva za 10 odsto, samo na tu cenu, tako da privreda neće imati nikakva povećanja jer znamo situaciju u kojoj se nalazi. To povećanje će se dogoditi na veću negde u avgustu tako da građani prve uvečane račune mogu očekivati u septembru – rekao je Andrejević za „Belami“.

JKP „Naisus“ je inače tražio povećanje cene vode za 40 odsto, ali Gradsko veće to već jednom nije htelo da prihvati. Na jednoj od konferenciji za novinare, gradonačelnik Niša, Zoran Perišić odgovorio je „Građaninu“ da će taj zahtev teško proći, ali „i da ukoliko se dogodi poskupljenje, „Naisus“ će morati da ima dobro objašnjenje“.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *