Slavko Štimac i glumci bivše Juge pokloniće se niškoj publici na Filmskim susretima!

Slavko Štimac, jedan od naših najpoznatijih glumaca pokloniće se ove godine niškoj publici na Letnjoj pozornici u Nišu tokom Filmskih susreta koji počinju 25. avgusta, saznaje „Građanin“ u Niškom kulturnom centru. Štimac će gostovati sa filmom „Dobrica“.

Slavko Štimac predstavlja film „Dobrica“

Festival organizuju Niški kulturni centar i Udruženje filmskih glumaca koji najavljuju da će ove godine u konkurenciji biti 13 filmova. Programski savet je protekle nedelje utanačio sve pojedinosti oko organizacije.

Još jedna lepa vest za ljubitelje filma je da je organizacija festivala učinila zaokret u realizovanju ovakvog festivala tako da su pozvani mnogi glumci iz bivše Jugoslavije, a koje i dan danas gledamo na filmovima.

Slavko Štimac je odgovorio da tada nema obaveza i da će se rado odazvati niškoj publici. Može se otkriti i da će premijerno biti prikazan filom „Senke nad balkanom“, autora Dragana Bjelogrlića. Postoji još mnogo podataka koji će biti interesantni za gledaoce na Letnjoj pozornici, ali to će biti rečeno na konferenciji za novinare koja je uskoro planirana. Tada će biti reči i o imenima glumaca koji su pozvani, a s prostora su bivše Jugoslavije – rekao nam je naš izvor iz organizacije kao i da će biti emitovan film o „Hipi dolini“ u Nišu. U posebnom delu programa biće ove godine prikazan i dokumentarni film o Filmskim susretima, autora agencije „Sinopsis“ gde će se videti značaj festivala kroz njegovu istoriju.

Ovo su prijatne vesti za ljubitelje filma u Nišu jer su građani uvek ovaj festival shvatali kao jednu vrstu praznika. Tada se mnogi poznati glumci mogu videti kako šetaju gradom, Niš nekako „procveta“ tih dana.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *