Slavković: Sramota je da tri člana GIK-a prime milion dinara, a članovi odbora „ni crkavicu“

Dok su samo tri člana Gradske izborne komisije u Nišu primila oko milion dinara za dva meseca (ne)rada u ovom telu, nekoliko stotina članova biračkih odbora obigrava oko Gradske kuće ne bi li nešto saznali kada će i njihove naknade biti isplaćene, ali to se neće skoro dogoditi.

GIK
Gradska izborna komisija

Prema navodima zamenika gradonačelnika Niša, Ljubivoja Slavkovića rešenja za njihovu isplatu bi trebalo da potpiše predsednica komisije Jelena Žarić Kovačević, ali pošto je „otišla za narodnog poslanika“ sada tu crkavicu ljudima pravno – formalno niko ne može da odobri.

Dok nekoliko stotina članova biračkih odbora i posmatrača čeka da im se isplati sitrniš za dežuranje na ponovljenim izborima dotle se neke visoke Gradske birokrate kao Jelena Žarić – Kovačević i Nađa Marković zadovoljno smeškaju jer su pored redovnih plata uzeli iz budžeta i nekoliko stotina hiljada dinara. Njih troje oko milion. Sramota. Sada još nema ko da potpiše izveštaj jer je Jelena Žarić postala poslanik i dala ostavkiu na funkciju predsednika izborne komisije Grada – saopštio nam je telefonski, a i poslao izjavu mejlom zamenik gradonačelnika Slavković.

Ljuba-Slavković
Slavković: Ne mogu više da crvenim pred narodom koji željno očekuje to što mu je zagarantovano

On kaže da ovih dana „crveni“ pred narodom – članovima biračkih odbora koji i inače nisu egzistencijalno bezbrižni, a koji se stalno raspituju „kada će taj novac da bude uplaćen“. Reč je o par hiljada dinara po osobi.

Predsednica GIK-a je inkasirala 360. 000 dinara, toliko i njena zamenica i još jedan član oko 250.000 dinara. Pa, malo li je. Mnogobrojnim građanima koji su me zvali na tu temu nisam znao šta da odgovorim pa pozivam ovo troje gradskih birokrata da reše bar jedan problem običnih smrtnika za „samo“ jedan milion dinar koji su dobili – zaključuje Slavković.

On napominje u telefonskom razgovoru da nije problem u zakonskim normama kada je u pitanju njihova naknada, već u moralnim.

Jelena Žarić – Kovačević, sada već bivša predsednica GIK-a je danas bila nedostupna na službenom broju telefona tako da smo ostali uskraćeni kako će pomoći stotinama Nišlija koji čekaju tu uplatu sredstava.

M.S.

 

 

11 Comments

  1. „Nadja kradja“ – hahaha. Iskidah se od smeha. O, kako istinito, d anam osoba koja je u skoli u kojoj je radila kao sekretar krvicno gonjena, pa je spasio Banana, pa mu se onda udvoravala, skidala perut sa odela, a sada to isto radi Perisicu.Odnosno radila, dok i njemu nije zabila noz u ledja. Sramota da jedna ovakva losa i nestrucna radi ovakve stfari, a jos je i sekretar Gradskog Veca. Onda vidite odakle i zasto su nam talve odluke veca, ako ih Nadja kradja satavlja. hehe

  2. Neznam šta drugo očekivati od ove kriminalne i lažovske vlasti. Ali ta ista vlast je obezbedila sebi mandat još 4 godine. Nažalost građani Niša su za njih glasali. Čestitke građanima Niša na novoj-staroj vlasti.

  3. Nama pod hitno treba prinudna uprava i to strana. Najbolje od strane Nemačke npr. zavođenje reda, hapšenja za korupciju uvođenje discipline u državu i društvo. Ovo sad ne mogu da nazovem državom,ovo je anarhija i opšti lopovluk!

  4. ZEMLJO U KOJOJ TREBA DA SE BORIŠ DA BI TI PRIPALO ONO ŠTO SI ZARADIO I ŠTO TI SLEDUJE, GORI TE NIKADA NISU VODILI!!! 2 MESECA JE PROŠLO, SRAMOTA!!! ŠTO TAKO NE ČEKAJU ODOBRENJA ZA NOVAC KOJI POLITIČARI NA KUTLAČU ZGRĆU IZ BUDŽETA NAJRAZLIČITIJIM MANIPULACIJAMA NEGO ZA OVAJ NOVAC ŠTO SE NA KAŠIČICU TREBA DATI NARODU, KOJI JE RADIO ZA TU PIŠLJIVU HILJADARKU?!

  5. slavkovic „crveni“ pred ljudima ? Pa i on je ucestvovao u ovim „igrama bez granica“ !!!! On je zamenik gradonacelnika , clan stranke na vlasti i on „pere ruke“ od svih njihovih idiotluka ?
    S’ kim si – takav si , nista bolji nisi a svi ste… zreli za 16-i kilometar , prema BGDnaH2O !

  6. Slavkovica generalno smatram za bruku naseg grada ali svaka mu je ovde na mestu. A interesantno je i sto pljuje po Jeleni Zarić, Perisicevoj senci kada joj interes to nalaze. Osudjeni smo jos na cetri godine naprednjackog sljama ali nicija nije do zore gorela, svrgnucemo mi tu djubrad kad tad.

    1. Ko je glasao za njih, taj je novac i dobio, a mi ostali smrtnici možemo samo da šetamo oko Gradske kuće!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *