Slika gladnog momka na klupi rastužila građane Niša

Slika zgrčenog momka na klupi na niškom keju koju je objavio jedan Nišlija i njegova priča, zaista je zaintrigirala i rastužila mnoge građane. Kako je napisao Mladen Stanić na svom facebook profilu, reč je o momku bez doma koji je gladan.

Nišlije, da li ste primetili momka koji spava po klupicama na keju kod amfiteatra ? Izuzetno je prljav ali zato vrlo dobroćudan. Maločas je sedeo ovako nepomičan. Prišao sam mu i saznao da, naravno, nema kuću, da je iz Inđije ali već duže ovde. Vidi se da nema ni gde da se okupa a koliko vidim ni sa kim da porazgovara. Medjutim dostojanstveno je odbio neku veću pomoć, i sve što je tražio je JEDAN BUREK jer je veoma gladan ! Ali ne prosijači, ne vuče nikog za rukav po centru da mu ‘da neki dinar’. Nema smisla da se silne pare bacaju na pića i bakšiše po Kazandžijskom a da se ovaj dečko preskače i ignoriše kao đubre od limenki i flaša koje se pravi po tom istom mestu od strane idiota svakog vikenda.

Svako ko želi da se uključi u akciju da pomognemo ovom mladiću, makar u vidu hrane i higijene neka se javi u poruci, i najsitnija stvar značiće puno – napisao je Stanić, a to je do sada naišlo na više stotina odobravanja u reakcijama na ovaj post.

Mi smo pokušali da ga nađemo na keju jutros, ali ga nije bilo. U svakom slučaju, trebalo bi podržati Stanićevu inicijativu da se pomogne ovom momku.

D. Nikolić

2 Comments

  1. Svi cemo da uskoro tako gladujemo.Obecao predsednik a on kad obeca,on to i ispuni.Posto mi Nislije mrzimo Srbiju a on mrzi gradjane jer mu smetaju i uvek nesto traze umesto da cute i trpe ko ovaj decko na keju.Ako ne damo aerodrom predsenik ne da pare a onda posto mi mrzimo Srbiju onda referendum za odvajanje.Kad moze Kosovo,moze i jug Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *