Slučaj „kamata“: U „Gorici“ bilo i zelenašenja (foto dokument)

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata podnela je krivičnu prijavu protiv rukovodioca O.C. Javnog preduzeća „Gorica“ u Nišu zbog davanja novca radnicima na zajam, ali uz određenu kamatu.

Klik za uvećanje

„Građanin“ je iz ovog sindikata dobio dokument iz koga se vidi da je sa ovim slučajem upoznat i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Za sada disciplinski ništa nije preduzeto oko tog slučaja, mada su sa tim upoznati svi nadležni organi. Ne kažem da neko hoće da zataška takvo zelenašenje, ali ako nadležni ne reaguju, onda ne vidim ko bi to mogao da spreči. Pogotovu, što su radnici koji su uzimali novac „uz kamatu“ dali izjave. To nisu velike sume, ali u svakom slučaju je jedna vrsta krivičnog dela. Slučaj „zelenašenja“ je bio iznet u medijima i bar zbog toga bi trebalo da se utvrdi odgovornost – kaže Rade Rašović, poverenik ASNS u „Gorici“ koji je u petak prošle nedelje dobio poštom  dokument o otkazu iz ove firme.

„Gorica“ se bavi upravljanjem poslova na grobljima u Nišu i u raznim medijima je izražena sumnja u brojne malverzacije, ali za sada od nadležnih niko nije reagovao.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *