Snima se dokumentarno-igrani film o FK „Radnički“ Niš!

Niška Agencija „Sinopsis“ i drugari okupljeni oko ove kuće promovisaće danas u 10 sati, u Bioskopu „Kupina“ predstojeće snimanje dokumentarno-igranog filma o Fudbalskom klubu „Radnički“ Niš!

Miodrag Miljković, prvi čovek ove agencije kaže da su ovu ideju mnogi imali, ali da je sada okupljena „kritična“ masa profesionalaca, ali i entuzijasta koji će to i da realizuju. Čast da pomognu realizaciju ovog filma imaće i „Građanin“ koji neće samo medijski pomoći stvaranje filma već će biti i neka vrsta stručnog saradnika koji će prikupljene podatke pretočiti u jedan deo scenarija.

radnicki-nis1980-81 strategija.org
Prvotimci FK“Radnički“ Niš – sezona 1980/81

Film je priča o „Radničkom“, ali je zapravo više od fudbala, priča je o Nišu. Nećemo se „ušančiti“ na stadionu i praviti bezličan dokumentarac sa beskrajno dosadnim iznošenjem podataka. Narator u filmu će biti Aca Mihailović, glumac Narodnog pozorišta koji će zapravo glumiti „Radnički“. Biće tu igranog dela koji će prikazati tu večeru kada je nastao fudbalski klub „iskra“, kasnije „Radnički“. Pokušaćemo da koloritno prikažemo atmosferu u Nišu za sve ono vreme od kada Radnički živi pa do danas – kaže producent Miljković.

Film režira Boban Rajković, a jedan od koautora biće Aleksandar Dimitrijević. Na promociji bi trebalo da se nađu aktuelni kapiten Aleksandar Jovanović, nekadašnji igrač Milovan Obradović-Drda i gradonačelnik Niša, Zoran Perišić.

M.S. foto: strategija.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *