Snima se prva igrana serija o južnjačkom mentalitetu u Aleksincu

Snimanje prve serije u istoriji srpske kinematografije, južno od Beograda, otpočelo je u Aleksincu pod nazivom „Nije to što misliš“, a imaće 12 epizoda. Scenarista i koproducent, Saša Stanković kaže da je prva pilot epizoda naišla na veliko interesovanje jer se prikazuje pravi južnjački mentalitet uz autentični govor ovog područja.

Do 12 epizode čiji je reditelj Marko Marinković serija će se snimati u Aleksincu, Kruševcu, Sokobanji, Ražnju, Svrljigu, Surdulici i Nišu. Za sada produkcija ima ugovore sa devet televizija kao što su TV Pančervo, TV Laser, RTK i druge regionalne stanice. To potvrđuje i umetnički direktor i glumac Bojan Diksi Cvetković.

Mnogima sa severa ili zapada zemlje je južnjački mentalitet apsolutna nepoznanica. Zato smo mi kroz lokalne likove smestili priču u jedan od aleksinačkih kafića gde se odvijaju razni kalamburi. Lično sam zadivljen entuzijazmom svih članova ekipe, a posebno glumcima iz pozorišta u Aleksincu i Kruševcu koji glume s lakoćom i pored velikih finansijskih problema – priča Marković.

Do sada su snimani kadrovi s juga Srbije u mnogim serijama, ali ni jedna nije bila smeštena baš u nekom od opština i gradova juga. Nije lako, ali i naša jedna epizoda je mnogostruko jeftinija od velikih serijala koji se snimaju u Beogradu – priča Stanković.

Glavni lik je Petko, radnik u kafiću koji je samo na prvi pogled feminiziran. Oko kafića i Petka se događaju razna dešavanja koja će umeti da nasmeju publiku jer je sama serija krajnje zabavnog karaktera.

Stojanović napominje da bi u epizodi trebalo da se pojavi i poznata grupa „Kerber“ iz Niša, Nada Pavlović, srpska džez diva, Pepi Smiljković koji je glumio Tiku Špica u seriji „Porodično blago“, glumci Andrija Šepetkovski, Feđa Stojanovići, Olga Odanović i drugi.

U holu Sportske hale Aleksinac održana je promocija muzike za buduću televizisku seriju „Nije to što misliš„ koju izvodi Teatro bend, a Hotelu „Bosfor“ je emitovana i piilot epizoda pred oko 150 ljudi u publici.

M.S.

foto: facebook stranica „Nije to što misliš“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *