Snimatelj Toza iako ima 50 godina slavi punoletstvo – 18. rođendan!

Iako ima nepunih 50 godina, niški snimatelj Toza Živković danas 22. jula slavi punoletstvo – 18. rođendan! Toza je nekada bio snimatelj Niške televizije, a sve kadrove iz niškog regiona koje Srbija vidi u emisiji „Na mestu zločina“, autora Mašana Lekića, su Tozini.

On je 22. jula 2000. godine preživeo nesreću iz koje bi retko ko izbegao smrt. Iako je rođen 19. decembra, ovaj datum mu je značajniji jer kako kaže, ponovo se rodio uz božiju pomoć.

Od rođaka preko lekara do prijatelja i poznanika, svi su se čudili kako sam ostao živ.U istom mahu, udarila me struja od 10.000 volti, pao sam s devet metara visine, glavom o gvozdenu kapiju, polomio nos i butinu rasek’o skoro do arterije. I ostao sam živ i zdrav. Kako takav datum da ne slavim? – priča Toza.

Novinar emisije „Na mestu zločina“, Zoran Todorović, Toza Živković stoji, drugar Dipče i Mašan Lekić (klikni za uvećanje)

On kaže da je tog dana završio sa majstorom postavljanje oluka na novoj kući u naselju „Ratko Jović“ u Nišu.

Završili smo posao i ja sam se spuštao preko skele. Blizu su bili kablovi od dalekovoda tako da se napravio takozvani „strujni luk“, a ja pošto sam se držao za gvozdenu šipku, bio sam provodnik. Ulazna rana od strujnog udara je bila na leđima, a izlazna na grudima. pao sam s devet metara visine i glavom udario o kapiju. Bio sam bez svesti i hvala lekarima koji su me „zakrpili“ da posle toga normalno živim – objašnjava Živković. On će na dan kada je kako kaže, pretek’o kod Svetog Petra“ organizovati manje slavlje svog punoletstva.

Kajsija mi spasila život

Bila je tu ispred kuće jedna kajsija koja nam je stalno smetala. I nikako da je isečem. Ona je bila suva i ničemu nije služila. Kada je sve prošlo, shvatili smo da sam ja u onom padu zakačio grane te kajsije koje su nekako ublažile pad. Još jedan zanimljiv detalj je da kada sam u kolima hitne pomoći došao svesti, prve reči su mi bile „javite da popodne ne mogu da dođem na snimanje“ – priča nam Toza uz osmeh.

M.Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *