Šok za roditelje: Gradsko veće Niša odlučilo da poskupi boravak dece u vrtićima!

Gradsko veće u Nišu odobrilo je danas povećenje ekonomske cene boravka dece u vrtićima, na predlog Predškolske ustanove „Pčelica“. To za roditelje dece starosti do pet i po godina znači za skoro 1.000 dinara veći račun, dok će roditelji predškolaca morati da plaćaju 1.300 dinara više, prenosi agencija Beta.

arhivska slika protesta roditelja dece iz „Pčelice“

Više cene boravka dece u vrtićima, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, stupiće na snagu nakon što Skupština grada usvoji odluku o poskupljenju.

Celodnevni boravak dece koja nisu obuhvaćena predškolskim programom koštao je roditelje 3.105 dinara, a ubuduće će plaćati 4.028 dinara“, izjavila je predstavnica gradskog sekretarijata za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Marina Kostić, a prenosi ova agencija.

Ona je rekla i da je „celodnevni boravak predškolaca koštao 2.432 dinara, a sada će rodtelji plaćati 3.743 dinara“.

Kostić je podsetila da roditelji plaćaju 20 odsto ekonomske cene, dok preostalih 80 odsto plaća grad.

Ekonomska cena boravka dece u vrtićima povećava se sa 15.526 dinara na 20.140 dinara, a ekonomska cena boravka predškolaca povećava se sa 12.160 dinara na 18.712 dinara“, kazala je ona.

Direktor „Pčelice“ Zoran Jonić podsetio je da ekonomska cena boravka dece u vrtićima nije menjanja od februara 2013. godine.

Ekonomski parametri pokazuju da ta cena treba da bude promenjena“, rekao je Jonić.

Jonić je kazao da „Pčelica“ trenutno duguje dobavljačima 46 miliona dinara, a povećanje ekonomske cene omogućiće će joj poslovanje na pozitivnoj nuli.

Predškolska ustanova „Pčelica“ u svojim obdaništima ima skoro 5.800 dece.

gradjanin.rs

4 Comments

 1. 2011.godine sam,kao samohrani roditelj, sa 20% popusta, a greškom knjigovodstva moje tadašnje firme,koja je poslala bruto obračun plare, te je prosekprimanja bio mnogo veći nego što stvarno jeste, plaćala jaslice 7000 dinara!
  Pri tom, na moju žalbu I molbu za ispravkom,Pčelica je slala dopis sa upitom:“Koje lažirao prosek primanja?“. Pazire- „lažirao“, a poslate su 2 overene potvrde, prva pogrešna, druga ispravljena I sa objašnjenjem. Tim upitom su mi napravili ogroman problem, jer sam morala da se pravdam ni za šta. Pored svega toga I najgoreod svega,dete mi je dolazilo kući bez pantalonica, I ako u rancu uvek ima presvlaku, saranama od noše na butkicama, na kraju sa otečenim žlezdama I moninukleozom sa 2,5 godine!
  Po mojoj prijavi da dete ima mononukleozu, triažna sestra mi je nonšalantno rekla da „je to peti slučaj. Nije strašno!“!?! Da li ona zna kako je opaka ova bolest? Jedva sam dete oporavila! Izpisala sam dete fundamentalno!
  Tako da ne zaslužuju bi 200 dinara!!!

 2. „Ekonomski parametri pokazuju da ta cena treba da bude promenjena“, rekao je Jonić.
  E pa , ako ekonomski parametri tako kažu …onda je OK !
  Ekonomski parametri su :
  1. Rast BDP-a u Srbiji , /ode … ihaaa/,
  2. Povećanje plata ,
  3. Povećanje socijalnih primanja Nišlija ,
  4. Povećanje broja nezaposlenih , Nišlija , naravno …
  5. Povećanje broja kontejnera , podzemne ne računam …
  6. Povećanje broja kučića na ulicama Niša ,
  7. Povećanje količina djubreta na ulicama ,
  8. Prodaja objekata i posl. prostora u vlasništvu Niša ,
  9. Povećanje plata administracije „grada“ Niša !

  I tako dalje i ubuduće !

  1. Ah , da …
   10. Ukidanje Narodne kuhinje i smanjenje broja njenih korisnika , jer kada nema para za Nar. kuhinju , smanjuje se „drastićno“ i broj korisnika ! Što je još jedan dokaz o „promenjenim ekonomskim PARAmetrima “ !
   Nije za džabe Jonić prof dr sci – ali JE TAZE a kad počne ozbiljno da radi na svojoj edukaciji i usavršavanju tj. postane predavač na prestižnom fakultetu u Dudulajcetu … biće „što biti nemože“ !

 3. Kada su moja deca išla u vrtić recimo 2010. god, plaćao sam za jedno oko 6000 din. a za drugo oko 5000 din ( popust za prvo dete), tada nije bila uniformna cena za svu decu, tako da je bilo ljudi koji su plaćali i mnogo veću cenu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *