Spektakularnim koncertom obeleženo 135 godina postojanja u neprekidnog delovanja Niške crkvene pevačke družine „Branko“

Niška crkveno pevačka družina „Branko“ je spektakularnim koncertom obeležila svoj veliki jubilej, 135 godina postojanja i neprekidnog delovanja pri Sabornom hramu u Nišu. Koncert je održan u prepunom publikom Svetosavskom domu u Nišu.

Na samom početku, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije, održao je besedu u kojoj se osvrnuo na značaj družine kako za samu Crku i Eparhiju nišku, tako i za istoriju naše zemlje u proteklih 135 godina.

Nakon toga je usledio sjajan nastup, pod dirigenstokom palicom Jovane Mikić, Omladinsko-dečijeg hora, koji je izveo više muzičkih kompozicija duhovnog i svetovnog programa.

Besednik, profesor i kompozitor, akademik Svetislav Božić, naglasio je značaj dugog i neprekidnog delovanja Niške crkvene pevačke družine „Branko“ kroz prizmu nacionalnog i kulturnog uzdizanja našeg naroda.

Potom su na scenu stupili članovi velikog hora Niške crkvene pevačke družine „Branko“, predvođeni dirigentom Sarom Cincarević. Oni su kao i do sada, pokazali veliko umetničko umeće u izvođenju kompozicija iz duhovnog, ali i nacionalnog opusa.

Na oduševljenje publike, poznati pevač Goran Šepa iz grupe „Kerber“, uz pratnju hora, je nadahnuto izveo dirljivu pesmu „Zapis“.

I na kraju, publika je iz Svetosavskog doma prešla u portu Sabornog hrama, gde je priređen vatromet, koji je praćen pevanjem najmlađih članova Niške crkvene pevačke družine „Branko“.

Koncertu su prisustvovale brojne javne ličnosti iz Niša i cele Srbije.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *